Hlavní navigace

Názor k článku Zapomeňte na banky. Půjčte si přímo od lidí a za lepší úrok od * - Takže: - Zonka za nic a nikomu neručí. To znamená,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 9. 2015 20:04

    * (neregistrovaný)

    Takže:
    - Zonka za nic a nikomu neručí.
    To znamená, že kvalitní, či jakékoli skutečné hodnocení dlužníků po ní nelze čekat. Nejhorší co se jim může stát, že shrábne poplatek za.... úvěr, první splátka za měsíc, dalších 35 dní po splatnosti... takže 2-3 měsíce, v extrémním případě 4 měsíce. Podle toho jestli počítají započatý, nebo dokončený (pochybuji) měsíc, jestli se poplatky účtují od začátku úvěru, nebo podle kalendářních měsíců.
    - Zonka není úplně hloupá, a nedráždí lidi vybíráním poplatků za úvěr jež je 35+ dní po splatnosti.

    - Provize by byla 10%? K tomu nepotřebuji Zonku, to mi lepší službu (nižší marže vklad/úvěr) poskytne banka, a s skutečně vymahatelným ručením. Zonka by to po první ztrátě zabalila, a neručí za ní FPV.

    - Nabudu hodnotit vadí/nevadí, ale do toho bych já jednoznačně nešel. Je to jednoznačně nevýhodné. Berou si provizi fakticky za nic. To co poskytují má nulovou hodnotu, jen to zvyšuje riziko půjčování, bo to v ničem nesnižuje riziko, zato odčerpává peníze na krytí nepovedených úvěrů.

    Zbytek: souhlasím, i když mě to nepřekvapuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).