Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ministerstvo brání nový zákon: Zametání chodníku vám nedovolí zapomenout pracovat od jeden z mnoha - Výborná myšlenka, opravdu to nemá chybu. Co takhle,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2011 19:10

    jeden z mnoha (neregistrovaný)

    Výborná myšlenka, opravdu to nemá chybu. Co takhle, zaměřit se více na naši minoritu, která je už od svých 15-16ti let v evidenci ÚP, včetně svých rodičů a prarodičů. Ti v životě makat nebudou, vždyť stát se o ně postará. Tam by se mělo posílat na veřejné práce a ne lidi, kteří ne vlastní vinou, ale tímto systémem přišli o práci. Práce a zaměstnavatelů je čím dál méně, kde jsou naše fabriky, které živily nejen studované lidi, ale i naší, tolikrát našimi politiky bráněnou minoritu. Ti už dávno měli zametat chodníky, aby si to životní minimum zasloužili a ne ponižovat letité zaměstnance, kteří, ne svou vinou přišli o práci. Snad by se mělo rozlišovat a zohledňovat, kdo a z jakého důvodu přišel o práci, jak dlouho (kolik let odpracoval ) a co státu odvedl a podle toho by měl mít vyměřenu podporu v nezaměstnanosti. A ne hodit všechny do jednoho pytle. Kdyby stát nepromrhal naše peníze z daní (marné arbitráže, vytunelování podniků apd.), bylo by více pro lidi a nemuseli by lidé, co přijdou o práci či důchodci, žít pomalu na hranici bídy. Na to si neplatím sociální pojištění, abych ve stáří živořila a musela majetek, na který jsem si poctivě vydělala, rozprodávat. Pak by bylo řešením, zrušit všechny odvody a sám se o sebe postarám a zaplatím zdravotní péči. Ale to už je asi jiné téma.

  • 19. 9. 2011 19:38

    Webb (neregistrovaný)

    Zrušit všechny odvody by řešením nebylo, řešením je zrušit tuhle vládu, která dělá z Česka Ukrajinu.

  • 19. 9. 2011 20:42

    xf (neregistrovaný)

    Problém není v existenci odvodů. Až dosud byly odvody - pojištění, a za ně člověk dostával pojistné plnění. Důchod, podporu v nezaměstnanosti, lékařské ošetření.

    Problém je v tom, že tato vláda zachovává odvody, ale zároveň ruší pojistné plnění.
    Ale to není nic divného. Vyšlo jí to v případě zdravotnictví, kdy zavedla platby navíc, a odvody - pojistné nesnížila. Pravicová chudina jí zatleskala, protože jí řekli, že je to "odpovědné, víc než si myslíte". Není divu že od nového roku poplatky opět zvyšuje a zdravotní odvody opět nesnižuje.
    Stejné provedli u dávek v nemoci. Tedy v mírné modifikaci. Pojistné zde mírně snížili, při současném výrazném snížení plnění.

    Že to samé nyní chtějí provést s penzemi, je dostatečně známo.

    No tak proč by to mělo být s pojistným plněním v nezaměstnanosti jiné? Vždyť se to osvědčilo. Jen to vytunelování úřadů práce a převod jejich agendy na soukromé firmy, při téměř řádovém zvýšení nákladů, to je novinka. A ta novinka potřebuje peníze. Kde je vzít? No co je nejblíž? Tak proto.

    Dokonce už i privatizační velkozloději z 90-tých let proti této korupční vládě začali reptat. Protože správně cítí, že korupce v rozsahu, v jakém ji provozuje tato (i předchozí Topolánkova) vláda, ohrožuje jejich majetky kolapsem celého státu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).