Hlavní navigace

Názor k článku Zaměstnavatel mi nepovolil dovolenou. Má na to nárok? od anonym - Připadáte mi za minulého režimu uvědomělé straníky, kteří...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2009 7:15

    anonymní
    Připadáte mi za minulého režimu uvědomělé straníky, kteří bezhlavě věřili politice své strany, i když to v mnohém bylo myšleno pro lidi dobře, jen se to špatně provádělo.
    Nyní je to obdobné. Myšlenka mnohdy dobrá, ale provádí se to zcela jinak, mnohdy přímo opačně. A řada zvláště nezkušených lidí tomu zase uvěří. Lidi, co zažili několik režimů, už mají s čím porovnávat, a tak vidí, že jak se kapitalismus choval k běžným lidem v minulosti, tak se chová k lidem i dnes.

    »ja tvrdim at to reguluje trh« - ale vždyť už 20 vidíme, že regulace trhem je nefungující blábol. Možná to funguje v Turecku, tady taky máme turecké hospodářství.

    Osobně vám závidím, že cestou do práce potkáte cca 6 benzinek s 2korunovými rozdíly. Já potkám cestou obdobný počet, ale rozdíl je opravdu v onom desetníku. Dřív benzinky okolo hypermarketu měly levněji než ty ostatní, ale neměly přímo tak levno jako samotná hypermarketová čerpačka. Dnes je HM jediný, co má laciněji, žádné okolní pumpy levněji nemají. Co mne udivuje, i u ostatních, dražších benzinek mají plno. Kdyby podnikatelé měli dbát na to, aby v rámci konkurence byli nejlevnější, a běžní lidé zase šetřili, tak by mělo být u HM narváno a ostatní pumpy zely prázdnoutou. Ale jak je vidět, šetřit se nemusí.

    »Hypermarkety: Kdyz je to drahe tak proc to kupujete?« A kde bych měl nakupovat? Oni i malí živnostnící jsou drazí, bohužel. A nemají takový výběr. Je mi celkem jedno, kde nákup pořídím - důležitá je cena, úměrná kvalitě. Takže když mne osloví soukromník s cenou mléka 7 Kč a houskou za 1 Kč, půjdu klidně k němu. A naopak, nebudu kupovat sračky plné éček v některém z diskontů, byť je zboží levné.
    »Nikdo, krome Vas, Vas nenuti nakupovat jogurty, mleko, maslo, salamy, rohliky, chleba.« je od vás pěkna demagogie. Tyto a některé další věci skutečně kupovat musím, nechci-li zemřít hlady nebo nechci-li chovat slepice na balkoně a brambory pěstovat v květináči. Nebo bychom se měli vrátit na stromy a každý měl záhumenek, který po návratu z práce bude obdělávat?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).