Hlavní navigace

Názor k článku Zákoník práce: Osobní překážky v práci od X.Y. - jen ať pan Dušek hájí lidská práva v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2007 15:59

    X.Y. (neregistrovaný)
    jen ať pan Dušek hájí lidská práva v této zemi. Pokud železničáři budou správně pracovat, ať za to i dostanou dobrou mzdu. Ono být každý den na jiném konci republiky nebude žádná slast. Ráno vyjede za léta, v noci se vracíte za zimy (nebo naopak).
    Ale aby managment nešetřil stylem ať to stojí co to stojí. Tuhle jsem slyšel pracovníky ČD, jak se bavili o šetření. Dřív měli na motorovém voze náhradní klínové řemeny a v případě jejich přetržení je byli schopni vyměnit. Nyní je mít nesmí (co kdyby si je odnesli domů na cirkulárku, kam stejně nepasují). V případě poruchy pak vlak samozřejmě nejede, musí vyrazit z druhého konce republiky náhradní souprava. ČD nemají ani sklad pohotovostních ND, sebemenší oprava se řeší u externích firem, pomalu formou výběrového řízení.
    A takto podobně turecky se hospodaří ve velké části republiky, nejedná se jen o státní podniky, ale i o úspěšně kapitalistické podmínky. Chce to jen se víc v práci nervovat, a "vynikající" výsledky se dostaví. Ale za jakou cenu? nedivme se pak, že je u nás tak draho ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).