Hlavní navigace

Názor k článku Za socialismu jsme se neměli lépe od Intri - Voda. Tehdy asi 80 haléřů za kubík. Stojí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2014 22:44

    Intri (neregistrovaný)

    Voda. Tehdy asi 80 haléřů za kubík. Stojí dneska kubík 6,40? Ne. Stojí 80 Kč. Elektřina. Tehdy něco kolem 50 haléřů za kWh. Stojí dneska 4,20? Ne. Stojí 6 Kč. Plyn. Tehdy to bylo 10 haléřů za kWh. Stojí dneska 80 haléřů? Ne. Stojí 2 Kč. Svoz odpadů, tehdy se ročně platilo 61 Kč. Stojí dneska svoz 420 Kč? Ne. Stojí 18 stovek.

    A ano, vycházel jsem ze stejné tabulky jako vy.:) http://www.zakomunistu.cz/ Akorát jsem poupravil dnešní ceny, aby odpovídaly realitě. A to nemluvím o tom, že by se našla spousta lidí, co by zpochybnila i ty údajně původní ceny z roku 1989.

    Zajímavé, jak jste vytáhl jen to, co se vám hodilo. Přitom to, co uvádím já, jsou zrovna ty jediné položky v dané tabulce, které se dají objektivně srovnat (kvalitu u nich nemá moc smysl řešit). To je mi náhodička, že zrovna objektivně srovnatelné položky vyšly podstatně hůř...

    No a nakonec, zahoďte tu nesmyslnou průměrnou mzdu, která nevypovídá absolutně nic. Nasaďte modus (který ani ona tabulka takticky nepoužívá) a čísla se posunou někam úplně jinam. Ale to všichni vědí (statistici nejvíce), proto se modus prostě nepoužije, aby se neukázala pravda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).