Hlavní navigace

Názor k článku Za nemoc mnoho peněz nečekejte od Patrik Chrz - ...ale vy pořád hledáte jak něco nejde. Jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2008 15:41

    Patrik Chrz
    ...ale vy pořád hledáte jak něco nejde. Jak už jsem psal, málokdo dostane něco zadarmo, vždycky je pro to třeba něco udělat. Pokud nemáte v místě noviny zdarma, zkuste knihovnu, za roční příspěvek (tuším nějakých 100 Kč) si můžete chodit denně číst denní tisk a i k tomu Internetu se tam dostanete. Paní Alena, která si tu stěžuje, jak těžce s malým platem vyjde evidentně přístup k Internetu má, tak ho může využít (pro sebe) efektivněji, než stěžováním si v diskusích. A nebo si kupujte jenom čtvrteční MF.
    Pro mě třeba podnikání není, jsem spokojen jako zaměstnanec a neměnil bych. Navíc ono je "podnikání" a podnikání; spousta "podnikatelů" jsou prodejci pojištění, drogerie a různých jiných produktů, což já osobně za podnikání nepovažuji - no ale když je to uživí, jejich věc.
    Mě se vyplatila následující metoda: V současném (nyní již bývalém) zaměstnání jsem byl vlastně spokojen (byl jsem tam 3 roky). Zajímavá práce, super kolektiv, dobrý šéf - jen jedno mi 100 % nevyhovovalo - plat. Tak jsem si řekl, že jen tak vyzkouším, jestli by někde jinde nenabídli víc. Dojíždění do práce mi trvalo asi hodinu, tak jsem měl v metru a pak v autobuse dost času na to, přečíst si všechny tři bezplatné deníky, co jsem cestou nasbíral. Když tam byla nějaká zajímavě vypadající nabídka, tak jsem na ní odepsal. Párkrát jsem byl na nějakém pohovoru, i by mě vzali (na jednom místě mi dokonce řekli, že jsem v písemném testu byl nejlepší a vysoko vybočoval nad ostatními), bohužel to vždy skončilo na (pro mě) malém platu. No a protože mě neustálé chození na pohovory začalo už unavovat, začal jsem do tzv. motivačního dopisu psát, aby mi neodpovídali, pokud nemůžou nabídnout alespoň XY peněz, že jsem jinak v současném zaměstnání spokojen. Nabídky dost prořídly, ale přesto přišly tři. No a ta třetí vyšla. Ano, šel jsem do rizika - smlouvu mám na dobu určitou, jen na rok a nevím, jestli mi jí prodlouží, možná ano, možná ne a budu zase hledat něco jiného. Vybral jsem si mezi jistotou za relativně slušné peníze a rizikem za výrazně větší peníze. Jestli jsem udělal dobře se uvidí na konci roku.
    Důležité je totiž to NEVZDÁVAT! Nikdy! Takže ti, kteří nejsou v současném zaměstnání spokojeni, by si měli odpovědět na otázku: "Na kolik inzerátů jsem za poslední měsíc odpověděl?".
    Ano jsou místa, kde se při stejné kvalifikaci platí víc a jiná, kde se platí míň. Nemá smysl si na to stěžovat, stávkovat, chce to prostě hnout pozadím a jít jinam. Já když jsem odcházel ze starého zaměstnání, tak se šéf (trochu pozdě) probudil a nabídl mi víc peněz (bohužel i tak ne dost) a když jsem odešel, tak se zvedly mzdy v celé firmě.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).