Hlavní navigace

Názor k článku Za nemoc mnoho peněz nečekejte od Patrik Chrz - ne, nejsem žádný veleúspěšný podnikatel, jsem normální zaměstnanec...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2008 21:02

    Patrik Chrz
    ne, nejsem žádný veleúspěšný podnikatel, jsem normální zaměstnanec a ani nemám žádné "protekční" místo - sehnal jsem ho normálně na inzerát v novinách.
    Prostě nechápu to věčné stěžování si - buď jste spokojena s tím co máte, pak není co řešit, nebo s tím spokojena nejste a pak je pro to třeba něco udělat a nečekat "co pro mě udělá stát". To něco udělat může znamenat vzdělávat se (třeba se naučit jazyk nebo rozšířit své znalosti práce s počítačem) nebo za prací dojíždět tam, kde Vás se současnými znalostmi a dovednostmi ocení tak, jak si představujete.
    Kolega z práce dojíždí každý den (vlakem) z Bíliny (severní Čechy). A to má rodinu - právě se mu narodilo mimino. Taky by moh' sedět doma stěžovat si, jak si tam vydělá málo.
    Ano, může se mi stát, že v současném zaměstnání skončím (je to dost dobře možné, mám smlouvu jen na rok a co bude pak nevím, možná si mě nechají, možná ne), ale co vím určitě, nebudu sedět doma na zadku a čekat, co pro mě udělá stát.
    Víte, já mám v té diskusi tu nevýhodu, že se za svůj postoj nestydím a klidně se k němu se svým jménem přihlásím, to ale o těch nemakačencích, flákačích, lenoších a podobných, kteří si budou jenom stěžovat, místo toho, aby pro sebe taky něco udělali, neplatí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).