Hlavní navigace

Wow, světové bankovnictví na české úrovni! Oh yeah!

17. 10. 2001
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sláva, je tu další "totálně in" banka! Pusťte k vodě fak nudnou Českou spořitelnu a Československou obchodní banku! Buďte free, bude to love na první look!

O kom že je řeč? No přece o fungl nové instituci, plodu lásky mezi Hypovereinsbank a Bank Austria Creditanstalt, o skvělé HVB Bank Czech Republic. Jak jste to přečetli? Há vé bé? Chyba lávky! Jste na tom stejně špatně jako ten chudák v reklamním spotu v rádiu! Vždyť před sebou máte důstojnou a světovou ejč ví bí benk ček repablik a zasloužíte si, abyste byli, jako on, někým moudřejším a uvědomělejším opraveni.

Konečně se tak na českém trhu objevil důstojný konkurent již dříve existující dží í kepitl benk. Pravda, některé banky se citelný handicap špatně zvoleného názvu snaží vyrovnat způsobem chvályhodným a alespoň nabízejí tak atraktivní služby jako je foun benking, dží es em benking nebo dnes již poněkud ohraně, ale přesto ještě poměrně dobře znějící internet benking a houm benking.

Přesto zřejmě nemají šanci. – Zkuste se mezi přáteli pochlubit, že máte nový foun benkingČeské spořitelny a uvidíte, že sklidíte pouze posměch a pohrdání.

Některé banky by však možná měly alespoň nějakou naději, pokud by zkusily svůj název trochu poupravit. Třeba takové ébance by stačilo provést drobnou reklamní kampaň a íbenk by byla na světě. Také bych vřele doporučovala např. Poštovní spořitelně a Plzeňské bance, aby se zamyslely nad názvy poněkud uvědomělejšími, jako je např. Post bank, resp. Pilsen bank.

dan_z_prijmu

Banky jako První městská banka by mohly na úpravě názvu vydělat dokonce dvojnásob. Zlikvidovaly by totiž jedním rázem i část konkurence. Vždyť oč lépe zní First City Bank než pouhopouhá Citibank. Nebo že by bylo lepší poněmecku Erste…?

Nejobtížnější to mají se změnou názvu naše bankovní giganty. Chtějí-li se však dostat alespoň na trochu světovou úroveň, měly by minimálně ze zkratek názvů vyškrtat směšnou diakritiku. Vždyť oč zní lépe sí es, sý es ou bí nebo takové kej bí. Balzám na uši i duši, no ne?!

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).