Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vzkaz střadatelům – zapomeňte na spoření, žijte na dluh od S.D. - To je vzkaz všem a nikoli jen střadatelům....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2013 19:49

    S.D. (neregistrovaný)

    To je vzkaz všem a nikoli jen střadatelům. Ono je i v této mizérii pořád lepší spořit než hloupě žít na dluh. Kdo spoří, toho inflace sice setrvale obírá ale má alespň nějakou pochybnou (a drahou) jistotu. Úroky z vkladů pokryjí inflaci jen částečně. Kdo žije na dluh, musí nakonec stejně zaplatit bance úrok, většinou větší než je inflace. Takže ho to stojí ještě víc. A nemůže ani doufat ve vysokou inflaci a znehodnocení svého dluhu, protože banky se jistí inflačními doložkami. Dluh má smysl jenom s jistotou zhodnocení vyššího, než byla cena úvěru. Nejlepší efektivitu tak má strategie "všechno prožrat". Tedy ani nespořit, ani si nepůjčovat. Jen tak se lze vyhnout zhoubné inflaci i otroctví úvěrů. Trochu to ale zpochybňuje smysl peněz coby uchovatele hodnot.

  • 11. 4. 2013 9:58

    Jerry001 (neregistrovaný)

    musite kupovat cihle zlata a zakopavat je na zahrade. Jenom davejte pozor, aby Vam je domaci zvirata nevyhrabala a pripadne nesezrala, takove prase spolkne kilovou cihlicku jen to hvizdne! A pokud neni reznik ferovej mate po zlate!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).