Hlavní navigace

Názor k článku Vyzkoušeli jsme výlet do New Yorku na víkend. A stojí za to od xf - Už jsem to napsal. Tedy znova: vůbec nezáleží...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2011 19:04

    xf (neregistrovaný)

    Už jsem to napsal. Tedy znova: vůbec nezáleží na tom, co si myslím já. Záleží na tom, co si myslí úředník na letišti. A to doslova co si "myslí". On nikomu do hlavy nevidí, neví, nezná, a ani nemůže znát. Proto on jen "myslí".

    Zato ty neděláš ani to. Jinak by jsi se tak hloupě nedotazoval, jestli je poznávací znamení legál / nelegál trocha peněz na účtu a nějaká rezervace. Zkus použít hlavu. Alespoň jednou. Rezervace nic neznamená. Dá se zrušit, a peníze vrátit - byly-li ovšem vůbec zaplaceny. Peníze na alespoň dva týdny cestování turisty, tak ty musí mít do začátku i nelegál. Další věc je, jak to prokáže. Výpisem z účtu? Tomu úředník nerozumí, a může si (už je to tu zase) "myslet", že je zfalšovaný. Hotovostí? Paklík bankovek je podezřelý - může si (a znova) "myslet", že je to drogový dealer, nebo terorista s penězi pro nákup zbraní. Karta? Jednak jak nezjistí, kolik na ní má. A i kdyby to zjistil, tak zpět na začátek, peníze musí mít do začátku i ilegál.

    Fascinuje mě, kolik lidí odmítá používat vlastní hlavu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).