Hlavní navigace

Názor k článku Pět tisíc měsíčně by měl platit na dítě rodič s průměrnou mzdou od Dáda - Přesně jak napsal Láďa. Zákon je jedna věc...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2010 13:39

    Dáda (neregistrovaný)

    Přesně jak napsal Láďa. Zákon je jedna věc a skutečnost druhá. Stejně tak jako některé ženy, tak i někteří muži jsou pěkný …píp.

    Soud mému exmanželovi stanovil pouze 1800/měs. na 1 dítě (ačkoliv jeho čistý příjem se již v té době – před 7 lety – pohyboval nad 20.000/měs), druhé, které v té době mělo právě 18, tak to mělo smůlu, mělo si o výživné požádat samo. Co všechno byl můj exmanžel v té době schopný, jen aby ukecal syna, aby nepožádal soud o určení výživného a jeho snažení šoupnout syna ihned po skončení SŠ do fabriky, jen nedej bože aby šel na vysokou, by zasloužilo zápis do knihy rekordů. Děti, o které do té doby nejevil žádný zájem doslova ukecal a obrátil proti mně. Byly to těžké chvíle, než se dětem otevřely oči. Syn jeho slovům podlehl a na VŠ skutečně nešel, což mě mrzí do dnešního dne, protože na to měl. Dcera měla možnost porovnání obrácení zájmů svého otce, a tak když po 2 letech začal zkoušet psychologický nátlak i na ni a posílat ji do zaměstnání s tím, že si VŠ může udělat při práci později, a bude mít hlavně svůj vlastní příjem, poslala ho do háje zelenýho.

    Nicméně o zvýšení výživného si nepožádala, takže stále dostává 1800/měsíčně. Sem tam jí velkodušně pošle o 1000 víc (narozeniny, jmeniny, vánoce). Směšná částka, když jeho příjem se blíží v čistém ke 30000/měs.

    Co na to říct. Děti by neměly pocítit, že jejich rodiče spolu nežijí. Měly by mít právo na kvalitní start do života. Tak to cítím já a je mi moc trapně, když vím, jak urputně se otec mých dětí snaží setřást ze sebe všechny povinnosti a veškeré argumenty dokáže obrátit ve svůj prospěch. Dala bych mu metál za jeho přesvědčovací monology.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).