Hlavní navigace

Vývoj forwardových kurzů koruny vůči euru se dnes rozcházel

26. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Shutterstock
Spotový kurz koruny dnes těsně kopíroval úroveň technického kurzového závazku na úrovni 27,02 CZK/EUR. Forwardové kurzy pak dnes vesměs zažily smíšený vývoj.

Spotový kurz koruny dnes těsně kopíroval úroveň technického kurzového závazku na úrovni 27,02 CZK/EUR. Forwardové kurzy pak dnes vesměs zažily smíšený vývoj. Kurz se splatností jednoho roku dále posílil. Naopak tříměsíční forward korigoval směrem ke slabším hodnotám.

skoleni_15_4

Kurzy dalších regionálních měn zažívají rozličný vývoj. Maďarský forint odevzdává 0,6%, pravděpodobně v důsledku ranního vyjádření ministra hospodářství Vargy, že hodnota forintu je silnější než by si v současnosti představoval.

Polský zlotý na druhou stranu přidal 0,3 %. I v Polsku byl ekonomický kalendář prázdný. Z ekonomických událostí pak zaujalo zveřejnění zápisu z lednového jednání výboru pro měnové otázky. Diskuze mezi členy potvrdila, že ponechání úrokových sazeb na stávající úrovni je nejpravděpodobnější scénář po příští období. Někteří členové ocenili stabilitu sazeb jako přínosnou pro ekonomiku. Jiní by zase nižšími sazbami rádi podpořili růst HDP. Shoda panovala na tom, že vnější vlivy do inflace by měly ve střednědobém horizontu vyprchat. Další nárůst úrokových sazeb by podle současné situace měl přijít pouze v případě nadměrného růstu inflace.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).