Hlavní navigace

Názor k článku Vyvázali byste se ze systému sociálního pojištění? od Jaromir - Jako OSVČ mám tak nízké odvody, že už...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2011 11:07

    Jaromir

    Jako OSVČ mám tak nízké odvody, že už prakticky "vyvázaný" jsem (důchod bude mizivý).

    Takže nezbývá, než si sám investovat do dividendových akcií.

    Majitelé firem jsou na tom ještě lépe, si založí firmu mimo, finanční toky jdou mimo a nějaké sociální a zdravotní je netrápí vůbec (když pominu, že tady musí danit malou část své existence, aby byli aspoň zdravotně pojištění) a v daňovém ráji jim krásně narůstá firma.

    Jediný, kdo je včudu jsou zaměstnanci, kteří to chudáci jako vždy oddřou a zaplatí, protože jim daní jejich firmy a účetní, a ti jedou podle pravidel a zákonů, které je sedřou z kůže a ani se nemůžou bránit.

    Takže nezbývá lidem než doporuč, ať začnou podnikat, stanou se OSVČ, majiteli firem atd. a pak pro ně daně budou doslova minimální (a nejen daně, stát vám může naopak i vracet DPH atd.). A není důvod podvádět, vše je legální a podle pravidel. Holt na zaměstnance je úplně jiný "metr" než na živnostníky a na ty je zase úplně jiný metr, než na majitele firem (kteří jsou zase o řád svobodnější). Tak to je, bylo a bude i za sto let, takže nezbývá než se podle toho zařídit. Ale pokud se někdo nedokáže postavit na vlastní nohy a podnikat, tak mu holt zbývá jen platit všechny daně a nadávat u piva, protože nic jiného ani dle zákona nemůže...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).