Hlavní navigace

Názor k článku Využitím druhého pilíře si snížíte důchod od státu o 15 procent od Kato - Dnes odchází 28% do průběžného systému a co...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2011 16:44

    Kato (neregistrovaný)

    Dnes odchází 28% do průběžného systému a co tam nateče, tak vyteče a ještě se tam musí dolít odjinud (byl už deficit přes 46 miliard a bude sezvězšovat).
    Dnes pracuje 1,8 člověka na 1 jednoho důchodce (díky tzv. husákovým dětem). Za 25 let bude tato generace v důchodu a bude 1 pracující na 1 důchodce. Tudíž méně peněz na moje důchody (je mi 40 let). Já uvitám, že část peněz se vyvede na můj účet u nějakého fondu a neztratí se v průběžném systému, který je velmi solidární, ale už neudržitelný. Ale já spoléhám na třetí pilíř, což jsou už existující fondy, životní pojištění a investice. Nemohu a nehci se spolehát na almužnu od státu a musím se postarat sam. Proto šetřím, ukladám penize, které pak vhodně investuji do širokého portfolia. Převzal jsem odpovědnost na sebe a nečekám, co mi dá stát. Bohužel 80% lidí spoléha na stát a proto budou věčně nespokojení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).