Hlavní navigace

Názor k článku Využitím druhého pilíře si snížíte důchod od státu o 15 procent od Fany - To: Alfa Alfa Tady došlo asi k nedorozumění. Osobně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 3. 2011 14:00

    Fany (neregistrovaný)

    To: Alfa Alfa

    Tady došlo asi k nedorozumění. Osobně právě naopak investice do fondů nedoporučuji. Píši o tom tady již pár dnů. To, že si myslím, že průběžný systém, v současné podobě, je neudržitelný, neznamená, že radím přejít na fondový systém. Někde jsem zde psal svojí představu důchodové reformy. Kde zejména radím uzákonit, jako první, že se na důchody rozdělí vždy jen tolik peněz, kolik se vybere. Pak, jako další bod, možnost vystoupení z tohoto systému. Buď na 50% s tím, že odvody na SP budou také poloviční, nebo vystoupit úplně s tím, že v budoucnu žádný státní důchod nedostanu, ale také že nebudu platit SP. Pak ještě další poznámky, ale to není není důležité.

    Osobně postupuji podobně jako pan Michl. Tedy investice do nemovitostí, ale diverzifikovaně (ne v jedné zemi), do dětí (zahraniční vzdělání) a do akcií. Pak ještě nějaké drobnosti, jako víno, cenné kovy apod. Rovněž jsem vsadil na rodinou sounáležitost s tím, že nemalé peníze na vzdělání dětí jsou vlastně půjčka, kterou mi (nám) pak budou vracel.

    Co se týče politických otřesů, tak toho se nebojím. Jednak žiji normálně, střídmě a nijak nevybočuji z českého průměru a pak mám kam jít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).