Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vytvořte si vlastní obrázek na platební kartu od petr - Žasnu, co vše nesmí být na kartě. Chápal...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2016 10:17

    petr (neregistrovaný)

    Žasnu, co vše nesmí být na kartě. Chápal bych loga, obchodní značky apod. Ale řada ostatního? Jedním slovem: politická a ideologická cenzura. Na protest proti omezování svobody názoru a jeho vyjádření, bych o takovou službu neměl zájem.

    Jediné, co bych na kartu rád dal, pokud bych vůbec služby těchto bank používal (od čehož mne Všemohoucí ochraňuj) je nápis: "Všechny banky světa, jděte už do háje zeleného".

    Podle výše uvedeného seznamu, by mi to tedy neuznali za ideologicky přípustné ti ideologičtí strážci a cenzoři sedící v těchto bankách ovládaných ze zahraničí, rozhodující prakticky o všem podstatném v životě celé společnosti, a to prakticky stejným a osvědčeným způsobem jako v minulosti sekretariáty KSČ. Jen mnohem účiněji skrze lobing a skrze obsazení vedoucích postů ("soukromých" bank!) stranickými kádrovými rezervami, jediných několika vládnoucích stran, které jsou si v zásadních věcech podobné jako vejce vejci.

  • 5. 1. 2016 11:20

    jezevec (neregistrovaný)

    jestli je tohle pro vás tak podstatné v životě - taxi nechte udělat kartu bez úprav, a dejte si na ní samolepku s čím chcete? a nemusíte se doprošovat žádné vládní strany.

  • 5. 1. 2016 18:50

    petr (neregistrovaný)

    špatně jste mne asi pochopil, o kartu nestojím, ani s obrázkem ani bez obrázku. I když karty nepoužívám, mohu být pohoršen cenzurou s nimi jakkoli spojenou, nebo s jakoukoli cenzurou obecně, protože jjsem proti omezování svobody projevu nad rámec zákona. Jde mi zde výhradně o body:
    zákaz politických a náboženských symbolů, sociálních nebo společensky nepřijatelných motivů, názorů a myšlenek, apod. Nejde mi o zákaz toho, co zakazuje zákon, nebo toho, co pochopitelně na kartě být nemůže z důvodů, nespočívajících v ideologiích, tj. toho, co tam jasně nemůže být z důvodů praktických, ochrany autorských práv, apod.

    Nezúpochybňuji přitom dokonce ani jisté (zákonem či jinak omezené) právo bank určit si podmínky smlouvy se zákazníkem. Je jeho věcí, zda je akceptuje nebo ne.

    Ale z praktického hlediska takový přístup učí veřejnost akceptovat nepřípustné zasahování do zcela běžných práv, kvůli kterým jsme kdysi zvonili klíči na náměstích.

    Další otázkou je, kdo ze zaměstnanců banky bude nucen rozhodovat, který obrázek je přípustný či nikoli, kdo se bude učit kádrovat názory druhých, rozhodovat co je a co není přípustný, "společensky přijatelný" názor, jaký názor vůbec obrázek vyjadřuje a zda je vůbec "politický" nebo "náboženský".

  • 5. 1. 2016 22:04

    Jarmila (neregistrovaný)

    Co se Vám na tom postupu nelíbí? Já třeba nevidím omezování v tom, že si na kartu nemůžu nechat vytisknout např. hakenkrajc nebo fotku známého herce (nebo třeba prezidenta, chcete-li). Můžu tak ale mít fotku vlastního psa nebo morčete.

  • 5. 1. 2016 21:59

    Ghost (neregistrovaný)

    Tady nejde o to, jestli je to pro Petra podstatné. Evidentně naopak není. Jen popsal pocity, nebo spíše velice dobře vidí, jak se svět (civilizace) v prdel obrací... A má naprostou pravdu...

  • 6. 1. 2016 17:48

    Jan Roháč z Dubé (neregistrovaný)

    Přímočaře napsáno, souhlasím beze zbytku. Strýček Adlof z třetí říše včetně Goebbelse by měli radost, jak si vedou nadnárodní korporace...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).