Hlavní navigace

Názor k článku Vytvářet si finanční rezervy je nutnost. Ale kam s úsporami? od Tomas - Nadpis mě pobídnul k další četbě v naději,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2008 2:01

    Tomas (neregistrovaný)
    Nadpis mě pobídnul k další četbě v naději, že se konečně mezi tolika "nejistotu popisujícími" články konečně vynořil nějaký, který by obyčejnému, který se právě začíná porozhlížet po způsobu, jak se tvoří rezervy a co je k tomu potřeba, napověděl nové informace. Bohužel se tak nestalo.

    Vskuku pěkné zhodnocení situace. Jenže ta třetina lidí, kteří by ho měli číst mu nebudou chtít rozumětm nehledě na to, že evidentně nesledují investiční zprávy vůbec. O stavu spořících účtů, fondů a akcií pro letošní rok bylo už napsáno tolik, že není třeba přidávat nic dalšího. O inflaci se také ví, ale co s ní? Článek v tomto ohledu nepřináší nové informace, nebo nápady co s penězi (kromě stavebního spoření, ale to dle jiných článků už polovina čechů ví a hlavně se tam dají efektivně odlít jen malé prostředky). Ani informace, zda cena zlata je skutečně tak vysoká, nebo je tvořena jen špatnou situací dolaru.

    Z osobního citu bych investoval peníze nějakým způsobem do zemědělských plodin, do nějakého zemědělského investičního certifikátu, jenže jako drobný investor nevím jak, protože články jsou psány buď jako obecné shrnutí základních investičních příležitostí, nebo jako ekonomické analýzy trhů. Ale najít, co to vlastně je ETF a jak s nimi prakticky obchodovat, nebo jak se dá a jestli má smysl nakupovat investiční zlato v malém měřítku, to hledám kudy čtu :)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).