Hlavní navigace

Názor k článku Vysoké úrokové sazby. Jaká nás čeká budoucnost v dalších měsících? od Kousavka - Dnes (10.5.2022) bylo ve zprávách na ČT24, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2022 7:24

    Kousavka

    Dnes (10.5.2022) bylo ve zprávách na ČT24, že jídlo v restauracích od poč. roku zdražilo o cca 20% a do konce roku se čeká další zdražení o cca 20%. Pak tam bylo, že chleba a pečivo zdražilo taktéž o 20% a další zdražení se čeká. A taky že potravináři vyzývají vládu, aby kontrolovala a případně omezila vývoz pšenice z ČR, což vláda odmítá s poukazem na volný ohyb zboží v EU. Hlavně že se ale "volně pohybuje" elektřina z ČR do Německa, popř. mléko a další komodity, přičemž mléko se v Německu odstředí, nakrabičkuje a s patřičnou přirážkou vyveze zpět do Čech. Jak to, že Německo dává českým zemědělcům lepší výkupní ceny než české mlékárny, že se tato lumpárna už léta nejen provozuje, ale likviduje české mlékárny? Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že to mléko tam neteče strohou, ale vozí se cisternami, takže při zdražení nafty bude i to mléko zajisté patřičně dražší.
    Kontrolní otázka: fakt se musí mléko vozit z Čech do Německa? Přitom nejde o malý pohraniční styk, když se do Německa vozí mléko z poloviny jihočeského i západočeského kraje. To se fakt vyplatí?
    Vyplatí se do Čech vozit zmrazené koblihy z Francie, donuty z Belgie (pokud máte zájem, mám fotky etiket ze včerejška z Lidlu) a další pečivo z Polska? To už jsme zapomněli dělat i ty koblihy?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).