Hlavní navigace

Názor k článku Stát si vojáků moc neváží, na výsluhách mají méně než policisté od Flasi - Výsluhy jsou v obecném pohledu součást platu -...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2010 10:42

    Flasi (neregistrovaný)

    Výsluhy jsou v obecném pohledu součást platu - byť s odloženou splatností. Cena práce je tržní. Možná je cena práce vojáka nastavena příliš vysoko a našlo by se dost vhodných lidí pro tu práci i za méně peněz a možná by se vojákům tolik platit nemuselo.

    Já osobně si myslím, že armáda potřebuje lákat kvalitní lidi mnohem více, než ostatní státní složky, ale to je teď irelevantní.
    Současně jsem přesvědčen, že mnoho současných vojáků (i policistů) je za své lidské a profesní kvality nehorázně přepláceno, Ale i to je fuk - moje první pointa je to, že nedat někomu peníze, které mu byly tak či onak slíbeny, považuji za velmi problematické až prasárnu. A to ať se jedná o mzdu dělníka, nebo odměny riskujících bankéřů, nebo výsluhy policistů a vojáků.

    Moje druhá pointa je to, že je velmi hloupé od stolu porovnávat práci sestry a vojáka a podle toho jim přiřazovat nějaké platy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).