Hlavní navigace

Názor k článku Vyplatí se vám na auto naspořit nebo si na něj vzít úvěr? od guest - Já se o nové auto zajímal v únoru....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2011 10:56

    guest (neregistrovaný)

    Já se o nové auto zajímal v únoru. Akce šrotace 50 000 Kč zněla lákavě. A dokonce ani člověk nemusel nechat sešrotovat své vlastní auto. Jenže to byla cena na úvěr. Při běžné ceně auta 383 000 jsem se s akcí šrotace dostal na 333 000 Kč. Ale bylo tam tak nehorázné RPSN, že bych ve výsledku zaplatil 400 000 při 60 % akontaci. Takže půjčených 133 tisíc bych za 4 roky přeplatil zhruba o polovinu navíc.

    Kdysi nabízeli leasing s nulovým navýšením u Forda. Po prozkoumání bližších údajů jsem zjistil, že k tomu musí člověk mít předražené pojištění a nelze jinak. Takže člověka místo na úrocích obrali na drahé pojistce.

    Pokud máte skutečně leasing nebo úvěr bez navýšení, pak lze jen souhlasit, že se to vyplatí. I když nechápu takový druh podnikání, kdy někdo úvěruje člověka zdarma a ještě mu dá navíc zimní gumy. Asi mají dobré srdce a dělají to fakt pro lidi, což se dnes vidí málo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).