Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vyplatí se spořit přes doplňkové penzijní spoření? od nr1a - Nejlepší je ukládat všechny volné peníze do 10...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2016 1:21

    nr1a (neregistrovaný)

    Nejlepší je ukládat všechny volné peníze do 10 až 20 akcií a nikdy je neprodávat. Jestli někdy klesnou na polovinu, za 4 roky budou na vrcholu zpátky. Počáteční dividenda 3% ročně z kurzu se každých 8 let zdvojnásobí. Za 8 let bude už 6% ročně. Za 16 let 12% ročně. Za 24 let dividenda 24% ročně z investovaného kapitálu. Za 40 let 100% z investovaného kapitálu, jen během jednoho roku. Děti zdědí tolik dividend, že nebudou nikdy potřebovat práci, někde u moře ve Španělsku. Však každý podnik není zdravý. Nejlepší je vybrat si z akcií: BASF, BMW ST, AT&T, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Pfizer, United Technologies, Wells Fargo, Banco Bilbao, Banco Santander, Iberdrola, Telefonica SA, HSBC, Royal Dutch Shell A, Tesco, Sanofi, BHP Billiton, Münchener Rückversicherung.

  • 8. 6. 2016 7:42

    Jarmila (neregistrovaný)

    Chtěla bych mít Váš optimismus a kuvajtskou naftu.
    Podobníé kecy jsem naposledy slyšela přes spuštěním velké privatizace, to jsme taky měli být všichni milionáři a válet se bez práce po nejrůznějších plážích světa. Jenže dividendy pocházejí z práce lidí v těch fabrikách a zboží je třeba nejdřív prodat, aby byly prachy na ty dividendy.

  • 15. 6. 2016 23:25

    Trident (neregistrovaný)

    Telefonica SA? Vazne? Jako byvaly insider vim o nekalych praktikach v cechach izahranici a taky ze jedina ziskova byla ta ceska. Cela telefonica je v dost velkem pruseru. Pak je ciste politicka otazka jestli svou pozici posili kvuli chystanym evropskym dotacim na NBN. To uz je opravdu velka spekulace nebot nevime jak daleko pujde lobysmus v EU a jak se penize rozdeli zkrz staty, jake budou jejich politiky atp.
    BMW - diky zaostalosti vyvoje nevidim budoucnost ruzove.
    AT&T - maji slibny vyvoj. urcite prekvapi. Maticka staryho bela vzdy vedla vyzkum. Na druhou stranu jak se vyrovna s chystajici se revoluci v patentovem pravu?

    Investovani do akcii je na dlouhodobe investice to nejhorsi jak uz jsme se presvedcili v USA. Rychle kulturne politicke zmeny kombinovane s technologiemi v dnesnim svete muzou zamavat i s takovymi tahouny jako farmaceuticke spolecnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).