Hlavní navigace

Názory k článku Vyplatí se pracovat v důchodu?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2002 8:09

    Trevis (neregistrovaný)

    To co platí pro částečně invalidní důchodce, NEPLATÍ pro plně invalidní důchodce, včetně těch, kterým byla přiznána plná bezmocnost. Ti si mohou vydělat kolik chtějí, bez obavy ze ztráty důchodu. :-)))

  • 21. 10. 2002 15:01

    Aleš (neregistrovaný)

    Podle mne by nebylo spravedlivé, kdyby se důchodce nechal živit od ostatních (t.j. pobíral by od státu důchod) a přitom by normálně vydělával. Důchod má náležet pouze těm, kteří chtějí v důchodovém věku odejít na odpočinek a nechtějí už pracovat. Důchodci, kteří chtějí pracovat nejsou důchodci, ale pracující, a proto by se jim měl důchod částečně až úplně krátit.
    V tomto smyslu je tato "diskriminace" správná.
    Znám případy, kdy bývalí ředitelé odešli takzvaně do důchodu a přitom pobírali nejen důchod, ale i nadále svůj původní plat jako takzvaní "poradci" nebo na jiném, speciálně pro ně vytvořeném místě. A proti takovým by měl být důchodový zákon namířen.

  • 31. 10. 2002 14:59

    pemato (neregistrovaný)

    Ať si klidně v soukromém sektoru důchodci pracují - když jsou pro zaměstnavatele užiteční. Problém je ovšem ve státním sektoru. Tam "prduši" zabírají místo mladým (moje osobní zkušenost, když manželka sháněla místo na okresních veterinárních správách - všude plno důchodců, ale volné místo žádné). A navíc takový "prduch" - protože má odpracované roky - bere podstatně větší plat než nově nastoupivší absolvent. I tady by se daly uspořit nějaké peníze ve výdajích státního rozpočtu.

    Howg
    Petr

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).