Hlavní navigace

Názor k článku Výhody v České spořitelně skončily. Nabízí dražší důvěru od qwertz - Co se týče zabezpečení nemáte pod kontrolou nic....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 10. 2015 12:12

    qwertz (neregistrovaný)

    Co se týče zabezpečení nemáte pod kontrolou nic. Můžete aktualizovat PC jak chcete, vybavit se antivirem apod, proti útokům typu MITM je vám to úplně k ničemu. Diskuzi o tom, že existuje nějaký zero-day exploit, Microsoft je chronicky nechopný vydávat aktualizace včas, a řada critical exploits je/byla neopravena v řádu let doufám ani nemusíme vést. Proto normální banky provozují utentizaci dvěma nezávislými kanály. Airbank vám samozřejmě škodu neuhradí, protože platba je autorizována vaším heslem (které útočník odposlechl), banka to dokáže stejně jako při použití PIN u karty.

    Situace u FIO není o hrazení vašich závazků. To by ta formulace byla postavena na započtení splatných pohledávek banky vůči vám. Započtení nesplatných pohledávek vás může finančně a sociálně zlikvidovat (zkuste si vzít např. hypotéku, s rizikem že banka se každou vteřinu může zcela libovolně rozhodnout požadovat peníze zpět (přesně tohle je případ započtení nesplatné pohledávky). Započtení pohledávek neurčitých a nejistých je pak čistá zlodějina. Proto tyto tři varianty zákon obecně zakázal, ovšem zda se že ponechává každému hlupákovi možnost dobrovolně se těmito praktikami nechat oškubat souhlasem ve smlouvě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).