Hlavní navigace

Názor k článku Výhody v České spořitelně skončily. Nabízí dražší důvěru od Patrik Chrz - Bylo to v době, kdy bylo nutné na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2015 22:44

    Patrik Chrz

    Bylo to v době, kdy bylo nutné na vedení zdarma splňovat obrat. Kdo si ale založil účet přes portál odborářů, dostal pětikilo a do smrti nemusel podmínku splňovat.

    Dále mi vadilo, že ještě v roce 2013 účtovali výběr hotovosti z bankomatu účtovali jiným, horším (valutovým) kurzem, samozřejmě to většina klientů netušila. Pak ještě několikrát měnili kurzovou marži, třeba před prázdninami udělali obrovskou kampaň, aby lidi nalákali platit kartou a pak výrazně zvedli marži.
    V diskusním Fóru na Finexpertu si uživatelé stěžují na chyby v IB, případně nesmyslné poplatky (viz http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&p=10887282#p10887282 ) a sám mohu z vlastní zkušenosti potvrdit zadrhávání transakcí při převodu mezi vlastními účty (někdy to trvá několik sekund, aby za pár dní to trvalo minuty až hodiny) - zkrátka bance chybí to, co většina lidí hledá - spolehlivost.

    Bezplatný účet je schopno nabídnout více bank, někdy je třeba své chování trochu přizpůsobit, jindy se musí člověk přizpůsobovat méně. Klient se pak může rozhodovat podle těch drobných nuancí a mezi ně patří právě i to, že mu banka z ničeho nic připraví překvapení (jako třeba problematická funkčnost karet Equa v exotičtějších zemích, kde ostatní banky nemají problém - kamarád měl problém v Číně kde nevěděl, že karty Equa fungují pouze v jediné bankomatové síti - ostatní bankomaty částky zablokovaly, ale nevydaly, nemít jinou kartu, tak je bez peněz, vrácení peněz musel řešit až reklamacemi po návratu))

    Banka je neuvěřitelně činná na sociálních sítích - ať už vlastní kanály, nebo podezřele velký a aktivní fanklub v diskusních forech, kdyby raději stejný elán investovali do vylepšování služeb.

    Ta dlouhodobá ztráta je rovněž problém, na trhu je dost nízkonákladovek, které se dokázaly dostat do černých čísel (mBank, Air Bank, FIO), nevím, jestli je zde místo ještě pro další, hádám spíše, že buď dojde k nějaké propastné změně v ceníku nebo prodeji banky a začlenění portfolia klientů. Takže jako hlavní účet bych ji nedoporučil. Jako vedlejší na výběry z bankomatu, proč ne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).