Hlavní navigace

Názor k článku Vosála: 100% bezpečnost na internetu asi neexistuje od Míra - Nic není černobílé. Řeči o tom jak velké...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2016 22:48

    Míra (neregistrovaný)

    Nic není černobílé. Řeči o tom jak velké banky typu ČSOB jsou špatné a malé typu fio jsou dokonalost sama jsou skoro stejným evergreenem jako na jiných webech pomlouvání Windows a vychvalování Linuxu.

    Skutečnost je obvykle jinde. V každé bance je možné narazit na zkušeného zaměstnance nebo na blbce. Nijak to nesouvisí s velikostí banky.

    Sám mám dvě konkrétní zkušenosti s oběma výše uvedenými bankami. Obě při implementaci komunikace s bankou v systému klienta.

    V prvním případě šlo o implementaci platby kartou přes platební bránu. K dispozici je kompletní technická dokumentace. Při dotazu v bance sice na kontaktní lince nebyli schopni technický dotaz zodpovědět ale byl přeposlán a odpověď dorazila ještě ten samý den.

    U Fia nebyli schopni dodat technický popis formátu pro import hromadného příkazu ani sdělit důvod zobrazení magické chyby, tj. říct co je v daném příkazu špatně.
    Jediné co se podařilo z Fia dostat bylo nic neřešící doporučení zkusit to znovu a druhé rovněž nic neřešící doporučení zkusit generovat menší počty příkazů v importované dávce.

    Tolik moje zkušenosti s výše uvedenými bankami.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).