Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vládní reformy: Škrty v sociálních dávkách od Rdm - Neříkám, že se mi reformy líbí, ale souhlasím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2007 22:54

    Rdm (neregistrovaný)
    Neříkám, že se mi reformy líbí, ale souhlasím s nimi, protože jsou potřeba, jenže nejdříve by měla vláda začít u sebe. Zrušit senát, 13 a 14 plat (jak si můžou dávat odměny, když je stát ve ztrátě?). Zrušit zlaté padáky pro neschopné poslance. Omezit náklady na poslance a to včetně jejich dotované poslanecké restaurace. Pak samozřejmě pokračovat ve státní správě, omezit počty úředníků, kteří přibyli díky byrokratickým zákonům ČSSD atd. atd. Již toto samo o sobě by ušetřilo několik mld. korun ročně.
  • 5. 4. 2007 9:48

    anonymní
    Ano, správně, měli by začít u sebe. Zatímco ti dnešní kritizovali komunisty, jaké že to měli před 89. výhody (jezdili v 613kách 1 kus/1 auto) a na výročí VŘSR měli na ÚV žranici. Dnes jezdí v audinách (opět 1 ks/1 auto) a těch žranic (dnes rautů) jak od státu, tak od různých soukromých subjektů, je mnohem více, i když dostávají ještě stravné. V "závodním" bufetu (mám účtenku ze 4.1.2006: polévka 1, jídlo 9,50, salát 1,50 jedná se o ceny v CZK!) ceny, jaké snad nebyly ani za socialismu. Šel bych taky dělat do Prahy, který zaměstnavatel mi uhradí nájem, stravu, milenku atp.? Odpovědnost žádná, imunita na vše. Plané sliby, které nejsou vůči voličům plněny. Jen se umět vyjadřovat tak, abych plynulou řečí vlastně nic neřekl. Já když něco nevím, tak koktám a přiznám, že nevím, lhát neumím. V tomto ohledu jsou ted více "na úrovni".
    Kázej vodu a sám pij víno!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).