Hlavní navigace

Názor k článku Vládní reformy: Škrty v sociálních dávkách od Pracující rodič - Plně souhlasím s tím, že sociální dávky pro...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2007 16:00

    Pracující rodič (neregistrovaný)
    Plně souhlasím s tím, že sociální dávky pro lidi, kteří nechtějí pracovat jsou dnes neúměrně vysoké. Já osobně nedokážu pochopit, jak někdo může říct : Jsem už 5 let na podpoře a je mi skvěle. No proč ne, když si bokem na černo vydělá několik tisíc, bere sociální příplatky, protože je chudák sociální případ. Takoví lidé jsou dokonale informování o tom jak využít každou sociální dávku a když mi sdělí, jak vysokou částku berou, tak si říkám, že jsem asi blázen, že pracuji.
    Nejsem přesně informovaná o chystané reformě, ale z toho co jsem zatím četla jsem pochopila to, že o výše zmiňovaných lidech se v ní opět nehovoří.
    Pokud vezmu konkrétní případ naší čtyřčlenné rodiny, kde oba rodiče pracují a vydělají si každý asi 20 000 hrubého, tak podle nové reformy přijdeme o přídavky na děti (v současné době bereme nejnižší sazbu) a o pár korun se nám zvedne čistý příjem. Takže při zdražení potravin, služeb atd. budeme na tom hůř než dnes. Myslím, že pracující lidé s našimi příjmy tuto reformu zaplatí. Souhlasím s tím, že je již třeba něco dělat, že na dluh se žít nedá. Ráda tuto reformu zaplatím, ale nesouhlasím s tím, aby se jako dosud v tomto státě nevyplatilo pracovat. Jsem pro to, aby se radikálně snížilo vyplácení sociálních dávek právě nezaměstnaným a těm, kdo si z rození dětí udělali zdroj obživy. Chceš mít 5 dětí, tak si sežeň práci abys je uživil. Pokud ne, stát ti maximálně dá poukázky na jídlo pro děti. Samozřejmě chápu, že nějaká sociální síť musí být, v těžké situaci se může ocitnout každý, ale s rozumem a nedělat si ze sociálních dávek předvolební kampaň.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).