Hlavní navigace

Názor k článku Visa Europe: Dostaneme karty všude, lidé nebudou hotovost potřebovat od asdfghjkl - A dneska vám tu kartu koupí kdo? :-)))))) Vždycky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2015 15:09

    asdfghjkl (neregistrovaný)

    A dneska vám tu kartu koupí kdo? :-))))))

    Vždycky to zaplatíte vy, respektive zákazníci. Jediný rozdíl je v tom, že Na to aby vy jste vydělal, musí 100 zákazníků prodělat. A pokud jediným efektem bude to, že vy kartu zrušíte, zatím, co těch 100 si ji ponechá (de-facto na tom vydělají), pak to těžko můžete nazývat snížení počtu karet. Nižší poplatek znamená širčí akceptaci, což má za následek více placení kartou.

    Dneska musí zákazníci zaplatit výrobu a distribuci karet, náklady na provoz celého systému a ještě vaše zbytečné bonusy. Potom co černí pasažéři jako vy ze systému vypadnou (bonusy), logicky budou nižší náklady a zákazníci logicky zaplatí méně. Proto ten dotaz na perpetum mobile.

    Nokonec zkušenosti z Polska ukazují, ža kartu bez poplatku vám jistě v některých bankách vydají. Jen budou oprávněně očekávat, že s ní budete následně platit. Nakonec, drtivá většina si tu hotovost musí někde vybrat, a vzhledem k náskladnosti poboček není pro banku problém vás k pořízení karty donutit vyšším poplatkem za výběr hotovosti na přepážce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).