Hlavní navigace

Názor k článku Velký test platebních karet: nejlepší a nejhorší kurzy v eurech od DoubleSix - Dalibore, moc děkuji za tento velký test karet,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2010 8:34

    DoubleSix (neregistrovaný)

    Dalibore, moc děkuji za tento velký test karet, skvělý.
    Bohužel si mi tímto potvrdil, že GE má opravdu tragické kurzy. Mám od nich KK s ING a letos v červnu mi účtovali za platby u obchodníků běžně kurzy kolem 26,20 Kč/EUR. Katastrofa (ještě že ta karta vrací alespoň 1% zpět na PP). Kartu mBank jsem raději ani nezkoušel.
    Ta karta od mBank je vhodná tak maximálně na výběr z bankomatu. Pokud mrknu na kurz mBank (25,75 Kč) a ČSOB (25,63 Kč), tak na 100 EUR je rozdíl 12 Kč ve prospěch ČSOB. Ale poplatek za výběr z bankomatu u mBank je 0 Kč, zatímco u ČSOB je 80Kč + 0,5% z vybírané částky (=92,815 Kč). Takže mBank se na to vyplatí. A takto to bude u většiny bank. Ta hranice, kdy se přestane vyplácet na výběr z bankomatu karta mBank bude rozdílná – závisí to na poplatku a kurzu; ale tipuji, že u většiny karet to bude minimálně 200 EUR, spíš více. Výjimkou bude karta AXA, kde ta výhodnost karty mBank končí právě u těch 100EUR :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).