Hlavní navigace

Názor k článku Předčasné splacení hypotéky možná zdraží. Kolik zaplatíte navíc? od anonym - Alespoń včas vidíme, jak to s námi občany...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2021 1:33

    bez přezdívky

    Alespoń včas vidíme, jak to s námi občany pánové z Ano Řehounek a Nacher opravdu myslí, když pod pláštíkem sjednocení podmínek chtějí opět hrnout další prachy do chřtánu nenažraných bank. Banka, když naláká oběť na hypotéční úvěr hned si zahrne získ z úroků na 30 let dopředu do výnosů a pak tvrdí , že jí s předčasným splacením vznikají finační náklady. Přitom ve skutečnosti jde skutečně jen o ušlý zisk, budoucí zisk, ke kterému se banka chová jako by ho už měla. A chtěli by si dopředu zisky počítat vícegeneračními hypotékami ještě na více let dopředu.
    Banka si při množství úvěrů může statisticky spočítat, jak se bude její bilance vyvíjet a úroky a poplatky stanovit tak, aby přiměřeně vydělala. To ale normální člověk , který prochází různými životními situacemi nemůže Takže obvykle splácí na hypotéce relativně vysoký úvěr a uspořené peníze, pokud není investiční machr, nechává často u té stejné banky na účtu za mizerný úrok. Kdyby se pánové z Ano skutečně starali o blaho svých občanů navrhli by stanovit minimální úrok z vkladů, přiměřený úroku, za který si mohou banky ukládat volné peníze sesbírané od klientů u centrální banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).