Hlavní navigace

Vánoční tip na nejlepší investici

25. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Také si přejete každoročně prožít bezvadné vánoční svátky? Všechno včas připravit, uklidit byt, napéci cukroví, dovést vše téměř k dokonalosti. A k tomu mít slušný příjem, jistou práci a finanční rezervu.

Vánoce jsou svátky klidu, míru a pohody. Často se dodává i slovo lásky. Jsou korunovány snahou vše do puntíku připravit tak, aby štědrovečerní večeře patřila mezi ty nejkrásnější dny v roce.

A právě v boji o tuto dokonalou přípravu stačí jen malý zážeh, nepochopení, zkřivený úsměv, špatná reakce a celá nervozita z příprav na Vánoce se jako hromosvodem sesune na nejbližší okolí. A klid je pryč.

Mnoho lidí vnímá Vánoce jako nejvýznamnější křesťanské svátky, ovšem ty jsou paradoxně až na druhém místě – po Velikonocích. Přesto jen Vánoce se mohou právem pyšnit jako svátky klidu a míru. Ostatně, atmosféra kolem nás nám ani nedovoluje jinak přemýšlet.

Doma už máme uklizeno, zbývá ještě uklidit v nás. Venku zuří finanční krize, ale krize postihuje i naše vztahy. Je těžké být zadlužený nebo bez práce, ale ještě těžší je nemít v nikom žádnou oporu. Nemoci se na nikoho spolehnout.

Pro někoho může být vánoční doba příležitostí obnovit zpřetrhané osobní vztahy, podat smírnou ruku, půjčit bez očekávání návratku. Někdo si zase může udělat pořádek ve svých smlouvách a rozhodnutích. K vyúčtování vybízí i blížící se Nový rok a s ním spojená předsevzetí. A pokud snad všechno během vánočních svátků nestihnete, nezoufejte, doba vánoční končí až 11. ledna 2009.

skoleni_15_4

Přeji vám, našim čtenářům, ať i v těžších dobách umíte vnímat věci s nadhledem. Nejlepší investicí pro rok 2009 je investice do vašich vztahů. Ty jsou totiž k nezaplacení.

Krásné Vánoce a šťastný Nový rok 2009!


Dalibor Z. Chvátal
Šéfredaktor finančního serveru Měšec.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).