Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku V zemi, kde zítra již znamená včera. Prohnilý kapitalismus od Martin Luther - Jen málokdo si zde uvědomuje, či spíše je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 12. 2018 12:26

    Martin Luther (neregistrovaný)

    Jen málokdo si zde uvědomuje, či spíše je mu vůbec známo, že v celostátní anketě ve SRN z roku 2003 se umístil Karl Marx na 2. místě v průzkumu veřejno - právní televize ZDF nazvaná Unsere besten. Hned za poválečným kancléřem Konradem Adenauerem. To chce někdo zde napsat, že jsou Němci hloupí??? Myšlenka socialismu není o nic horší než kapitalismu. Nakonec státy jako Rakousko, Německo, Francie a mnohé další jsou socialistické. Ne přímo složením vládních stran, ale svým programem pro obyvatele. Naši politici vám to samozřejmě nebudou ochotně sdělovat. Zde se razí opak kapitalismus přelomu 19. a 20. století. Strany jako ODS či TOP 09 jsou právě ty, co vlastníky a zaměstnavatele dřevního kapitalismu také usilovně hájí. Lidé zde se z našich médií nemají prakticky možnost se dozvídat jak tomu je. Je jim vsugerováno, že vrchol péče zaměstnavatele o zaměstnance je v podobě příspěvku na stravování, 5 týdenní dovolená či pár tisícovek v podobě čerpání z fondu kulturních a sociálních potřeb ročně. O 13. a 14. mzdách se mluví jen opatrně. Letos prý vyplatí 13 plat 56% společností. Zpravidla jde o ty se zahraniční účastí, či energetiky, automobilového průmyslu ap. Na západ od nás jde o zcela obvyklý motivační faktor. Ono, kdyby se zde o tom otevřeně informovalo, tak by hrozilo, že se lidé konečně probudí a požadovali by také férové mzdy. A to si právě dvě uvedené politické strany určitě nepřejí. Tak vám denně s pokryteckým výrazem Harpagona sdělují, že zaměstnavatelé opravdu peníze nemají. Generují již řádku let pěkné zisky, které ovšem ani z části neposkytnou svým zaměstnancům.

  • 12. 12. 2018 20:19

    pepa (neregistrovaný)

    Němci jsou hloupí. Vyvolali dvě strašné světové války a naposled ohrožují Evropu katastrofální migrační vlnou bez praktického řešení.
    Bylo chybou, že se Německo po roce 1945 stalo zase suverénním státem. Německo si samo neumí vládnout bez toho, aby neohrožovalo mír.

  • 12. 12. 2018 21:58

    Richard W. Fetter (neregistrovaný)

    Německo zase až tak fakticky suverénní není, je pod kuratelou, dohledem, skrytým diktátem USA. (Uvažte jen, že americká armáda na jeho území je, sovětská se stáhla, ale to zdaleka není ten důvod, tento je viditelný, je potřeba se seznámit s detaily německé vnitřní politiky.)
    Ale jeho moc a síla v rámci Evropy je nezpochybnitelná. Zprvu jen ekonomická síla se přetavila v obrovskou sílu a moc politickou.
    Je otázka, zda bylo dobře dovolit, aby se SRN a NDR sjednotily, tehdejší vedení SSSR tomu dalo zelenou, ale třeba Margaret Thatcherová (čímž ji nepropaguji) z toho měla značné obavy a vyjadřovala se spíše proti. Jak vidno, v tomto se nemýlila. Sám za sebe říkám, že když jsem skládal zkoušku z evropského práva, asi v r. 1992, jejíž součástí byl písemný test (nebyla ústní) a esej o významu EU, tak jsem napsal 2 eseje - jednu pro známku, oficiální názor, který chtěli číst, a na závěr jsem přidal, že chci jedničku, ale dovolím si vyjádřit i svůj názor, který lze shrnout takto: .. že je to jen nástroj Německa k ovládnutí Evropy a jejímu následnému zničení. Nevytahuji se (ve spoustě jiných věcí věcí, odhadech pozdějšího politického vývoje jsem se mýlil), jen si říkám, že nejsem tak daleko od pravdy... (Asi by bylo lepší pro nás všechny se mýlit.) A to jsem tehdy ještě názor paní Thatcherové neznal, o něm jsem se dočetl později. Nicméně asi bylo sjednocení nevyhnutelnou skutečností, která by i při respektování názoru paní Thatcherové jen přišla později.

  • 12. 12. 2018 23:30

    Martin Luther (neregistrovaný)

    Vás omlouvá jen to, že nevíte o čem píšete. Nechci být v anonymních diskuzích osobní, ale to jsou hrozné bludy. Pokud bychom měli stejnou odhodlanost a pracovitost jako Němci po roce 1945, tak je dnes naše země mezi předními státy Evropy. Jejich školství včetně univerzitního, je na míle před našim. Výsledky jejich práce můžete i Vy porovnat s našimi. Jen je třeba se zbavit komplexů. Ať si vezmete jakýkoliv obor činnosti, Němci jsou téměř vždy na špici. Kdo by nechtěl vlastnit německý vůz? Kdo by nechtěl mít domácí spotřebiče německých značek? A tak můžete pokračovat do umdlení.

  • 13. 12. 2018 5:39

    pepa (neregistrovaný)

    Nechci aby Češi byli tak pracovití a blbí jako Němci - aby měli Marxe, na triku dvě světové války a neřešitelnou migraci. Jsem moc rád, že Češi jsou tím, čím jsou a v celé své historii nakonec VŽDY NĚMCE PORAZILI A ZVÍTĚZILI. Tečka.

  • 13. 12. 2018 11:38

    Martin Luther (neregistrovaný)

    Zřejmě zde dokazujete nedostatky našeho školství po roce 1990.

  • 13. 12. 2018 21:20

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Blbec jste vy, jestliže popíráte, co bylo napsáno nad vámi. Je mi velice líto, že jste obětí tak nekvalitní školy, do kterého jste chodil.

  • 13. 12. 2018 21:18

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já pěkně prosím nechci nic německého. Němci se před několika lety v kvalitě hrozně zhoršili. Začali katovat kosty, a přitom si užívají ze setrvačnosti punc kvalitního výrobce. Jenže kdeže loňské sněhy jsou.

    Dělám elektroniku, a odebíral jsem spoustu součástek mimo jiné z Německa. Před několika lety jsem musel všechny dodavatele, kterých se dotkl německý majitel či německá ruka, prostě stopnout - a brát z jiných států. Ten pokles kvality byl takový, že mnohdy je to horší než Čína.

    Takže já už německou "kvalitu" nechci ani vidět.

  • 12. 12. 2018 20:47

    Tomáš Marný

    Němci nejsou hloupí? A jak bys tedy nazval osobu, která založí německo-arabské dětské hudební divadlo?

  • 13. 12. 2018 1:54

    Martin Luther (neregistrovaný)

    A co z toho vyvozujete? U nás je také dost lidí, kteří si například přes migraci dělají kampaň do Euro parlamentu. Viz paní Šojdrová. Ta se chce za každou cenu zviditelnit aby dalších 5 let pobírala měsíčně plat přes půl mega a další náhrady či benefity. Namátkou proplácené letenky, manžel může bydlet s ní v místě zasedání, proplacené bydlení v místě, náklady na kancelář, několik asistentů... Pokud to zvládne někdo z její rodiny, tak jsou peníze doma. Služební vůz vyšší třídy i k osobní dipozici... Potom zde máme neziskové organizace v čele s panem Rozumkem a jeho manželkou v čele. Ti všichni se třesou na příspěvky z EU i státního rozpočtu zvláště pro svoji potřebu. Nemají za nic zodpovědnost, pokud se jim migranti později vypaří, tak žádný postih jim nehrozí. Stačí každý rok pouze sesmolit opsanou výroční zprávu a 70 - 80% dotací rozpustí do své režie a hlavně do mezd. Tam můžete zaměřit svoji pozornost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).