Hlavní navigace

Názor k článku V českých firmách v IT pracuje nejméně žen v Evropě, horší je jen Maďarsko od xf - Ono to snadné přijetí na ČVUT FIT (a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2019 13:33

    xf (neregistrovaný)

    Ono to snadné přijetí na ČVUT FIT (a podobné) je z několika důvodů dobře. Dříve byly body i za maturitu, za prospěch na střední atd., ale to s obrovským rozšířením počtu střední škol, a s tím nezbytně spojeným poklesem úrovně vyučujících i studentů, koncentrované do horších z nich, ztratilo jakoukoli vypovídací hodnotu. Na jedné škole jedničkář je teď o pět koňských délek horší, nežli trojkař i čtyřkař na jiné škole. Takže byl jednak poškozován student kvalitnější školy, a druhak i daňový poplatník, který tak platil studium tomu s horšími studijními předpoklady (papírově lepšími). Dělat přijímačky podle jednoho testu, to také není dobré. Takže tohle je důsledek. Berou všechny, až 90% rychle vyhází. (Ekonomicky motivovaný stejnou platbou za hlavu, přičemž prvák je z hlediska školy nejméně nákladově náročný.)

    Ty nůžky se opravdu rozevřely, a platí to nejen pro VŠ Ale zjednodušeně řečeno, kvalitní zůstali na svém, nově přibyly školy - za peníze titul (a nemyslím teď Plzeňská práva, ale "fér" kšeft: dej nám 50 za semestr, my tě nebudem otravovat a za 3 roky máš Bc.) a školy jako zabezpečení pro horší učitele. Zčásti i úmyslně, to jsou různé školy a skupiny podporované Sorosem a podobnými. On Soros nepodporuje školy a instituce, co by byly ve prospěch země, kde působí. Žádné techniky, žádná medicína, žádná chemie. Vždy jen obory zaměřené k snížení úrovně dané země. Příklad takové činnosti je včerejší článek, že by mělo být více žen v IT, což se dá provést jen tím, že tam natlačíme i ty s menším zájmem a talentem, což nutně musí vést k poklesu úrovně oboru a země. Je to regresor, ten Soros.
    Pro "genderisty" a další produkty je to jen kšeft: ty budeš prosazovat naše zájmy, my se o tebe dobře postaráme, teplé místečko, nepředřeš se.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).