Hlavní navigace

Názor k článku Útočníci vám vybrali účet? Chyba je nejčastěji mezi klávesnicí a židlí od Patrik Chrz - Přesně tak. Ty požadavky na sílu hesla mě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2016 12:42

    Patrik Chrz

    Přesně tak. Ty požadavky na sílu hesla mě také neskutečně štvou. A k tomu ještě ty povinné výměny (naštěstí někde lze pak zase změnit na původní). Využívám více než 10 bank a hesla tak musím mít někde napsaná - no nemám napsanou jejich úplnou podobu, ale řekněme něco jako nápovědu. Osobně se ale nedomnívám, že většina útoků půjde přes prolomení hesla formou prostého uhádnutí, nebo nějaké formy slovníkového útoku (proti tomu se banky umí celkem snadno bránit).

    Mnohem větší nebezpečí vidím v chytrých telefonech. Člověk si stáhne program (tvářící se třeba jako bezpečnostní aktualizace), který se mu nabourá do systému a bude odchytávat nejen hesla (a je tak úplně jedno, jak často je měníte), ale hlavně autorizační SMSky a pak se budou divit, že jim někdo vybral účet. Přesně z toho důvodu mám já 2 telefony a SMSky si nechávám posílat na ten "hloupý".

    O to víc mi vadí, jak banky doslova "sabotují" použitelnost jejich IB na chytrých telefonech (tedy třeba v prohlížečích jako Opera mini) tím, že do nich cpou JAVu nebo flash a pak s velkou slávou propagují aplikace. Zde vidím největší bezpečnostní díru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).