Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ušetřené miliardy na stavebním spoření vláda draze zaplatí od thr - Je hezké rozjímat, čím vláda ztratila důvěru, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2011 12:04

    thr

    Je hezké rozjímat, čím vláda ztratila důvěru, ale upřímně si přiznejme, že pokles popularity je minimálně ze dvou třetin dán zkrátka a dobře tím, že si vláda troufla i na kroky, které jsou krajně nepopulární. Můžete vysvětlovat jak chcete, ale většina lidí vás nebude moc milovat za žádný úsporný krok, který se týká přímo jich. Jo, možná sklidíte potlest za ořezání podpory s tím, že to je hlavně "proti cikánským příživníkům", jenže jakmile půjdete do něčeho, co se týká opravdu všech, tak se nálada obrátí.
    Je snadné si namlouvat, že nedůvěřujeme vládě kvůli jejím aférám, či zneužití legislativní nouze, ale troufám si říct, že to jsou povětšinou jen řeči - hlavní je to, že se nám zkrátka žádné nepopulární opatření nelíbí.

    Situaci v ČR pak dále zhoršuje činnost opoziční ČSSD, která prostě útočí v podstatě automaticky na jakoukoli reformu - podle mě je to mimochodem dost sebevražedná politika a kdyby teď vláda padla a po volbách ji záskala právě ČSSD, tak budou v hodně velkých rozpacích, jak postupovat dále - třeba před důchodovou reformou se hlava do písku prostě strčit nedá. Jenže u nás se zkrátka konstruktivní opozice nenosí ( a není to jen o ČSSD, ta sice asi v destruktivnosti vede, ale z opačné strany je to lepší jen o velmi málo) :-((

  • 9. 5. 2011 12:57

    Kecka (neregistrovaný)

    Hlavně jde o to že mne stát ojebává jak může. Já nestojím o žádnou almužnu od státu. Almužnu kterou mi milostivě vyplatí z nepatrné části peněz které mi předtím ukradl. Netoužím být vazalem a výrobní jednotkou státu, hračkou v rukou politiků (řiditelů této pochybné instituce).

    Chci klid na život a garanci určitých hodnot. Důchod ani zdravotní péče zajišťovaná státem mezi ně nepatří. Policie mi také bezpečí nezajistí. Neustále musím sledovat nějaké změny nelogických společenských norem a pravidel, ty přirozené z nějakého zvráceného důvodu neplatí (i když máme sepsanou ústavu a listinu základních práv a svobod) a u soudu se spravedlnosti (proti bezpráví které umožnili zákony této země, ani jinak - proti evidentnímu podvodu, či loupeži) nedomohu,... Kromě jiného, toto je jen nepatrný zlomek mých výtek!

    Musíme začít vyrovnaným rozpočtem, okamžitým. Původně jsem psal ONI, jenže ONI nenapravili nikdy nic a nenapraví pravděpodobně ani v budoucnu. Rozhodně nevidím důvod, proč na to spoléhat. Kalousek včera jasne vyjádřil, že se bojí skokových změn, proto snad celá ta soudobá šaškárna reforem...
    Ať stát nenabízí žádně "extra služby" a daně ať pokrývají jen opravdové náklady na udržování prostředí vhodnéko k životu (stát). Tedy bych zrušil asi 90 státní správy a politika jak ji známe dnes by ztratila význam.

  • 10. 5. 2011 0:41

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Dělat nepopulární reformy, které navíc vedou stát do srabu, protože jsou promyšlené téměř všechny do jednoho stejně jako podpora slunečních elektráren – za to opravdu nelze vládu milovat.

    Ačkoli nejsme voličem ČSSD ani jiné levicové strany – ten bordel je umožněn nekritickým viděním ODS. Pokud ODS + její dočasné rozmnožení na ODS + TOP09 + VV – stačí na vládu ve volbách pouhé karikutování Paroubka a nic víc, pak český občan má přesně co si zaslouží.

    Kdyby nastala nějaká chvilka a naráz zmizela zejména ODS + TOP09 – našemu státu by se rozhodně nevedlo hůře.

    Nejsem blbec, abych si nestačil všimnout, že dokud budou Češi ODS-profanatičtí, půjdou jedině do propadu. Vinou není ODS samotná, ale to, že voliči ODS po této straně nic nechtějí – pouze to aby plivla tu na Paroubka, tu na někoho jiného – prostě to co zvládne naprogramovaný automat i bez lidí. A ODS si pak kulačí republiku.

    Reformy, které vláda dělá jsou na nic. Čím méně se jich prosadí, tím lépe pro stát a pro občany tohoto státu. Pro dnešní vládu platí, že aktivní blbec je horší, než třídní nepřítel.

    Všechny reformy (až na výjimky) mají za cíl především umožnit malou domů pro politiky a pro lidi v pozadí. Tomu je podřízeno vše. Fotovoltaika, daně, důchodová reforma, další.

    Jen opravdu zabedněnec musí mít pocit, že realizace většiny reforem by vedla do něčeho jiného, než většího srabu. Čím méně se jim povede prosadit, tím lépe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).