Hlavní navigace

Názor k článku Úrokové sazby hypoték rostou. Je lepší čekat, nebo využít toho, že ještě není tak zle? od TVK - Jaké další poplatky máte na mysli? Pokud se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 1. 2018 21:36

    TVK (neregistrovaný)

    Jaké další poplatky máte na mysli? Pokud se trošku vyznáte, tak už dlouhé roky můžete mít veškeré vedlejší náklady hypotéky nula. Jediný poplatek za 10let jsem zaplatil za změnu smluvní dokumentace (2.500 Kč) ve chvíli, kdy mi moje banka sama od sebe nabídla změnu výpočtu měsíční variabilní sazby z 3M PRIBOR na 1M PRIBOR. Takže mi sazba klesla z 2,66% na 2,41% a poplatek se mi tak vrátil asi za 5 měsíců v době, kdy hypoindex (průměrná sazba prodané hypo) byl na úrovni 4,2%. Na celkové úspoře se pak vrátil dokonce 12x.

    Předloni refinancování (fix 1,99 na 10 let bez jakýchkoliv podmínek a možností splatit 20% ročně zdarma), náklady pouze za poštu a katastr.

    A pokud mohu za sebe srovnat vyřízení hypotéky nebo její refinancování, tak ve srovnání s několika úvěry ze stavebního spoření, co jsme měli (proti hypo na "směšné" částky, nižší o řád), tak vyřízení hypo bylo podstatně jednodušší a rychlejší, u refinancu to znamenalo pár mailů a 3 pětiminutové návštěvy u zprotředkovatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).