Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Udělali z nás bezdomovce. A podvedených je víc od kupitel - Sám zrovna řeším nákup bytu, jinak než přes...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2012 6:27

    kupitel (neregistrovaný)

    Sám zrovna řeším nákup bytu, jinak než přes realitky to víceméně nejde, drtivá většina prodávajících to nacpe realitce.

    Ale to co chodí na schůzky to je fakt "materiál". Banda blbů co by nesvědli dělat jakoukoliv normální práci a tak "dělají" v realitce. Nejsou naprosto schopní a ochotní sehnat podrobnější informace o bytu apod. A za to chtějí statisícové provize! ZA CO?? Proboha za co můžou chtít 100 i 200 tisíc za prodej bytu? Že stráví pár hodin po prohlídkách a jednou za týden refreshnou inzerát na srealitáfch? Nejsou schopni ani udělat pořádné fotky, ten hnus co mají na webu je jak z foťáku před 10 rokama..

    Lidi co slušně a nadprůměrně vydělávají si vydělají 200 tisíc třeba za 5 měsíců, tedy za cca 800 pracovních hodin pořádné práce. Opravdu prodej jednoho bytu v paneláku sebere 800 hodin??

    Realitky jsou prostě kýbl hnoje a banda diletantů to prostě jinak napsat nejde!

  • 3. 10. 2012 6:32

    Tom Atom (neregistrovaný)

    Ani mi nemluvte... dneska se chystám na prohlídku bytu a začínám z toho dostávat depku :)

  • 3. 10. 2012 22:48

    xf (neregistrovaný)

    To chce trpělivost a pevné nervy.

    Z 20-ti realitek byla ta 20-tá slušná. Ne bezchybná, ale návrh smlouvy nebyl podraz na prodávající, ani kupující, jen tam spousta důležitých věcí chybělo. Ale také nepřebývalo, jako třeba zatahovat do kupní smlouvy jejich provizi, k něčemu se tam realitka (jen zdánlivě) nezavazovala - aniž by byla účastníkem smlouvy, jak je u nich zvykem. Nebránil se zapracovat připomínky mé právničky, aktivně spolupracoval na odstaranění právních vad nemovitosti, nebránil a nepřemlouval od notářské úschovy. Jenže to byl člověk z oboru. Stavař, co to měl jako obživu k stavebním dozorům, podle toho co se namanulo.
    A mám dojem, že prodávajícímu dokázal i přibližně spočítat, co prodávaný barák bude potřebovat za kompletní opravu, co to bude stát... a tak byla i cena přiměřená špatnému stavebnímu stavu a slušné lokalitě. Žádný nesmyslný úlet, férová cena.

    Jenže těch zbývajících 19 špatné, špatné, špatné. Nehorázné návrhy smluv, podrážející nejen kupujícího, ale i prodávajícího - který si je najal a platí jim. Často odmítali na nich cokoli podstatnějšího změnit, a zajistit tak vymahatelnost smlouvy. Zvláště, když by z toho plynula jakákoli práce pro ně. Neochota (a možná i neschopnost - nedá se posoudit) o nemovitosti cokoli zjistit, cokoli zařídit. Často i "přineste peníze, a my vám to rezervujeme" Kolik? "Co nejvíce. kdo přinese dříve a více, bude mít přednost." Co smlouva? "To potom nějak uděláme".

    Takže chce to trpělivost a nepropadat panice. A tyhle machýrky poslat tam, kam patří, s takovými nehorázdnostmi.
    Jen s velkým štěstím to bude rychlé. Mě to trvalo 1,5 roku.

    A nevyděsit je. Před dvěma týdny jsem radil s koupí pozemku, co má za základní informace realitka poslat, aby bylo zřejmé, jestli, co, a za jakých podmínek se tam dá stavět, jaké tam jsou sítě atd.
    Povídám: ale neposílej ty požadavky najednou, nebo se ti už neozve. To holčinu vyděsíš, že by to znamenalo pro ni práci. Oni berou 1/4 miliónu (z toho 80% jde jí, 20% na režii realitky) výhradně za nic. "Nadstandard" neposkytují ani za příplatek, protože to jednoduše neumí. A ona to poslala, a holčička se už neozvala.

    Problém je, že když vynecháme prodeje mezi známími, příbuznými apod., prodeje přes realitku, tak toho mnoho nezůstane. A to co zůstane je z 85% dražší, nežli cena přes realitku, včetně provize. Ty lidi jsou zcela mimo realitu. Takže nakonec nezbývají než ty realitky, pokud člověk nechce novostavbu.

  • 4. 10. 2012 20:06

    Kybernet (neregistrovaný)

    To ja byt prodavam a zkusenost mam zase opacnou: vsichni kupujici jdou pres realitky. Nechapu proc, ten "servis" je minimalni a vsechno se da vyridit jednoduse ve dvou plus notar (pripadne banka - v obou pripadech realitka stejne jenom prihlizi).

  • 23. 10. 2012 6:36

    brk (neregistrovaný)

    Kámoš loni v létě prodával byt. V inzerátu výslovně uvedlt "REALITKA NE" a z prvních cca deseti telefonatu se vyklubaly samé realitky. Umí si představit, že dost lidí to nakonec vzdá a pustí to přes realitku.

  • 12. 3. 2013 16:08

    Mirek (neregistrovaný)

    Obzvlášť když vidíte, že několik měsíců inzerujete a z 80 % reakcí na inzeráty jsou RK, dalších 15 % lidi, kteří se zeptají něco obecného a víc se již neozvou - výsledkem je, že po např. půl roce se na byt (dům) přišli podívat s bídou 2 zájemci a u obou bylo během 5 minut prohlídky jasné, že byt nekoupí.
    Pak po x měsících začnete přemýšlet, zda by nebylo přece jen lepší, prodávat i přes RK.

  • 7. 10. 2012 14:08

    IF (neregistrovaný)

    Ani mi nemluvte. A přímí majitelé můžou být taky naprosto na hlavu (po mě chtěl přímý majitel podepsání naprosto nevyrovnané rezervační smlouvy s rezervačním poplatkem vyšším než realitka a ještě složit do úschovy jejich právničce, co psala tu otřesnou a šokující smlouvu. Po úžasných zkušenostech s RK a tím to majitelem jsem se nakonec rozhodla koupit byt přímo od firmy, co staví nástavby, rozestavěný byt mi předváděl přímo majitel firmy a stavitel, člověk zjevně od fochu co si za kvalitou práce stojí, prodej dělá jeho sestra ve spolupráci s právníkem, oboustranně vyrovnaná smlouva, férové a chotné jednání, bankovní úschova, žádný JUDr.advokát nebo notář, co si za to koupí akcie nebo nemovitosti na Seychelách...

  • 16. 4. 2013 18:52

    JItka (neregistrovaný)

    Docela mě mrzí, že se vyskytují i takový blbci jak říkáte, ale já osobně jsem s realitkama nadmíru spokojená. Tento průšvih není tak o realitce ale o tom advokátovi. Realitka samozřejmě pochybila v tom, že nenabídla klientům další možnosti a že obchody včas nezastavila. Já osobně využívám služby sítě Century 21 a nemohu říct jediné křivé slovo proti nim - v provizi mám zahrnutý veškerý právní servis, homestaging, jelikož si na fotkách jako jedna z mála realitek dávají záležet a opravdu se o klienta starají. Provize kterou si berou jsou optimální. Můj makléř pracuje dá se říct 24 hodin denně, kdykoliv jsem mu zavolala, našel si na mě čas. Vše je o lidech i v této síti se možná najde nějaký ten idiot, ale na toho jsem ještě nenarazila.

  • 18. 4. 2013 21:37

    Dana (neregistrovaný)

    No, my jsme právní servis měli v provizi též zahrnut. A jeho výsledkem je, že nemáme ani nemovitost, ani peníze. Věřím, že kdybyste za svou nemovitost nedostala zaplaceno, tak byste břídily z Century 21 tolik neopěvovala. Problém je v tom, že když už se stalo to neštěstí s jejich smluvním advokátem, tak se k tomu měli postavit čelem a vyplatit odškodnění. Takto by se zachovala každá slušná společnost. Jenže Century 21 je jen prázdá reklamní atrapa - nic víc.

  • 19. 4. 2013 18:59

    JItka (neregistrovaný)

    Já chápu Vaše rozhořčení, ovšem realitka nemá povinnost Vám zajištovat, kde bude probíhat úschova peněz a vy nemáte povinnost jejich nabídku přijmout. Jistě, že bych byla hodně rozčílená, kdyby se mi stalo totéž ale je to jen a jen lidské selhání Vlasáka a ne Century... Myslím, že by se k tomu postavili celem, kdyby měli roční obrat, jak tu někdo tvrdil že mají 2,5 miliardy ročně, ale za rok 2012, co jsem si zjištovala měla daná realitní kancelář Reality 21 obrat "pouhých" 36 milionů a to na vyplacení tuším nestačí...

  • 18. 5. 2013 22:29

    Dana (neregistrovaný)

    Motáte dohromady obrat advokáta Vlasáka s obratem realitky, přičemž Vlasák si svůj ohromný obrat v řádu miliard nezajistil sám - zajistila mu ho právě Reality 21, jejíž makléři coby volavky (snad nic netušící) na Vlasáka peníze svých klientů nasměrovali. Obrat realitky je v milionech - to jsou částky tvořené provizemi. A realitka ani nevrátila provize za nepovedené obchody - přitom vrácení provize nám okradeným klientů by byl projev té nejelementárnější slušnosti a řekněme "gesto dobré vůle". Ale kdepak. Realitka si nechává peníze, které jsme jim zaplatili za to, že zprostředkovali naše okradení. Toto nejsou čisté peníze.... My poškození klienti (je nás 63 rodin) uděláme všechno pro to, aby to realitce v síti Century 21 neprošlo, a aby jim tyto potřísněné peníze nepřinesly štěstí a úspěch.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).