Hlavní navigace

Názory k článku Udělali z nás bezdomovce. A podvedených je víc

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2012 6:27

    kupitel (neregistrovaný)

    Sám zrovna řeším nákup bytu, jinak než přes realitky to víceméně nejde, drtivá většina prodávajících to nacpe realitce.

    Ale to co chodí na schůzky to je fakt "materiál". Banda blbů co by nesvědli dělat jakoukoliv normální práci a tak "dělají" v realitce. Nejsou naprosto schopní a ochotní sehnat podrobnější informace o bytu apod. A za to chtějí statisícové provize! ZA CO?? Proboha za co můžou chtít 100 i 200 tisíc za prodej bytu? Že stráví pár hodin po prohlídkách a jednou za týden refreshnou inzerát na srealitáfch? Nejsou schopni ani udělat pořádné fotky, ten hnus co mají na webu je jak z foťáku před 10 rokama..

    Lidi co slušně a nadprůměrně vydělávají si vydělají 200 tisíc třeba za 5 měsíců, tedy za cca 800 pracovních hodin pořádné práce. Opravdu prodej jednoho bytu v paneláku sebere 800 hodin??

    Realitky jsou prostě kýbl hnoje a banda diletantů to prostě jinak napsat nejde!

  • 3. 10. 2012 6:32

    Tom Atom (neregistrovaný)

    Ani mi nemluvte... dneska se chystám na prohlídku bytu a začínám z toho dostávat depku :)

  • 3. 10. 2012 22:48

    xf (neregistrovaný)

    To chce trpělivost a pevné nervy.

    Z 20-ti realitek byla ta 20-tá slušná. Ne bezchybná, ale návrh smlouvy nebyl podraz na prodávající, ani kupující, jen tam spousta důležitých věcí chybělo. Ale také nepřebývalo, jako třeba zatahovat do kupní smlouvy jejich provizi, k něčemu se tam realitka (jen zdánlivě) nezavazovala - aniž by byla účastníkem smlouvy, jak je u nich zvykem. Nebránil se zapracovat připomínky mé právničky, aktivně spolupracoval na odstaranění právních vad nemovitosti, nebránil a nepřemlouval od notářské úschovy. Jenže to byl člověk z oboru. Stavař, co to měl jako obživu k stavebním dozorům, podle toho co se namanulo.
    A mám dojem, že prodávajícímu dokázal i přibližně spočítat, co prodávaný barák bude potřebovat za kompletní opravu, co to bude stát... a tak byla i cena přiměřená špatnému stavebnímu stavu a slušné lokalitě. Žádný nesmyslný úlet, férová cena.

    Jenže těch zbývajících 19 špatné, špatné, špatné. Nehorázné návrhy smluv, podrážející nejen kupujícího, ale i prodávajícího - který si je najal a platí jim. Často odmítali na nich cokoli podstatnějšího změnit, a zajistit tak vymahatelnost smlouvy. Zvláště, když by z toho plynula jakákoli práce pro ně. Neochota (a možná i neschopnost - nedá se posoudit) o nemovitosti cokoli zjistit, cokoli zařídit. Často i "přineste peníze, a my vám to rezervujeme" Kolik? "Co nejvíce. kdo přinese dříve a více, bude mít přednost." Co smlouva? "To potom nějak uděláme".

    Takže chce to trpělivost a nepropadat panice. A tyhle machýrky poslat tam, kam patří, s takovými nehorázdnostmi.
    Jen s velkým štěstím to bude rychlé. Mě to trvalo 1,5 roku.

    A nevyděsit je. Před dvěma týdny jsem radil s koupí pozemku, co má za základní informace realitka poslat, aby bylo zřejmé, jestli, co, a za jakých podmínek se tam dá stavět, jaké tam jsou sítě atd.
    Povídám: ale neposílej ty požadavky najednou, nebo se ti už neozve. To holčinu vyděsíš, že by to znamenalo pro ni práci. Oni berou 1/4 miliónu (z toho 80% jde jí, 20% na režii realitky) výhradně za nic. "Nadstandard" neposkytují ani za příplatek, protože to jednoduše neumí. A ona to poslala, a holčička se už neozvala.

    Problém je, že když vynecháme prodeje mezi známími, příbuznými apod., prodeje přes realitku, tak toho mnoho nezůstane. A to co zůstane je z 85% dražší, nežli cena přes realitku, včetně provize. Ty lidi jsou zcela mimo realitu. Takže nakonec nezbývají než ty realitky, pokud člověk nechce novostavbu.

  • 4. 10. 2012 20:06

    Kybernet (neregistrovaný)

    To ja byt prodavam a zkusenost mam zase opacnou: vsichni kupujici jdou pres realitky. Nechapu proc, ten "servis" je minimalni a vsechno se da vyridit jednoduse ve dvou plus notar (pripadne banka - v obou pripadech realitka stejne jenom prihlizi).

  • 23. 10. 2012 6:36

    brk (neregistrovaný)

    Kámoš loni v létě prodával byt. V inzerátu výslovně uvedlt "REALITKA NE" a z prvních cca deseti telefonatu se vyklubaly samé realitky. Umí si představit, že dost lidí to nakonec vzdá a pustí to přes realitku.

  • 12. 3. 2013 16:08

    Mirek (neregistrovaný)

    Obzvlášť když vidíte, že několik měsíců inzerujete a z 80 % reakcí na inzeráty jsou RK, dalších 15 % lidi, kteří se zeptají něco obecného a víc se již neozvou - výsledkem je, že po např. půl roce se na byt (dům) přišli podívat s bídou 2 zájemci a u obou bylo během 5 minut prohlídky jasné, že byt nekoupí.
    Pak po x měsících začnete přemýšlet, zda by nebylo přece jen lepší, prodávat i přes RK.

  • 7. 10. 2012 14:08

    IF (neregistrovaný)

    Ani mi nemluvte. A přímí majitelé můžou být taky naprosto na hlavu (po mě chtěl přímý majitel podepsání naprosto nevyrovnané rezervační smlouvy s rezervačním poplatkem vyšším než realitka a ještě složit do úschovy jejich právničce, co psala tu otřesnou a šokující smlouvu. Po úžasných zkušenostech s RK a tím to majitelem jsem se nakonec rozhodla koupit byt přímo od firmy, co staví nástavby, rozestavěný byt mi předváděl přímo majitel firmy a stavitel, člověk zjevně od fochu co si za kvalitou práce stojí, prodej dělá jeho sestra ve spolupráci s právníkem, oboustranně vyrovnaná smlouva, férové a chotné jednání, bankovní úschova, žádný JUDr.advokát nebo notář, co si za to koupí akcie nebo nemovitosti na Seychelách...

  • 16. 4. 2013 18:52

    JItka (neregistrovaný)

    Docela mě mrzí, že se vyskytují i takový blbci jak říkáte, ale já osobně jsem s realitkama nadmíru spokojená. Tento průšvih není tak o realitce ale o tom advokátovi. Realitka samozřejmě pochybila v tom, že nenabídla klientům další možnosti a že obchody včas nezastavila. Já osobně využívám služby sítě Century 21 a nemohu říct jediné křivé slovo proti nim - v provizi mám zahrnutý veškerý právní servis, homestaging, jelikož si na fotkách jako jedna z mála realitek dávají záležet a opravdu se o klienta starají. Provize kterou si berou jsou optimální. Můj makléř pracuje dá se říct 24 hodin denně, kdykoliv jsem mu zavolala, našel si na mě čas. Vše je o lidech i v této síti se možná najde nějaký ten idiot, ale na toho jsem ještě nenarazila.

  • 18. 4. 2013 21:37

    Dana (neregistrovaný)

    No, my jsme právní servis měli v provizi též zahrnut. A jeho výsledkem je, že nemáme ani nemovitost, ani peníze. Věřím, že kdybyste za svou nemovitost nedostala zaplaceno, tak byste břídily z Century 21 tolik neopěvovala. Problém je v tom, že když už se stalo to neštěstí s jejich smluvním advokátem, tak se k tomu měli postavit čelem a vyplatit odškodnění. Takto by se zachovala každá slušná společnost. Jenže Century 21 je jen prázdá reklamní atrapa - nic víc.

  • 19. 4. 2013 18:59

    JItka (neregistrovaný)

    Já chápu Vaše rozhořčení, ovšem realitka nemá povinnost Vám zajištovat, kde bude probíhat úschova peněz a vy nemáte povinnost jejich nabídku přijmout. Jistě, že bych byla hodně rozčílená, kdyby se mi stalo totéž ale je to jen a jen lidské selhání Vlasáka a ne Century... Myslím, že by se k tomu postavili celem, kdyby měli roční obrat, jak tu někdo tvrdil že mají 2,5 miliardy ročně, ale za rok 2012, co jsem si zjištovala měla daná realitní kancelář Reality 21 obrat "pouhých" 36 milionů a to na vyplacení tuším nestačí...

  • 18. 5. 2013 22:29

    Dana (neregistrovaný)

    Motáte dohromady obrat advokáta Vlasáka s obratem realitky, přičemž Vlasák si svůj ohromný obrat v řádu miliard nezajistil sám - zajistila mu ho právě Reality 21, jejíž makléři coby volavky (snad nic netušící) na Vlasáka peníze svých klientů nasměrovali. Obrat realitky je v milionech - to jsou částky tvořené provizemi. A realitka ani nevrátila provize za nepovedené obchody - přitom vrácení provize nám okradeným klientů by byl projev té nejelementárnější slušnosti a řekněme "gesto dobré vůle". Ale kdepak. Realitka si nechává peníze, které jsme jim zaplatili za to, že zprostředkovali naše okradení. Toto nejsou čisté peníze.... My poškození klienti (je nás 63 rodin) uděláme všechno pro to, aby to realitce v síti Century 21 neprošlo, a aby jim tyto potřísněné peníze nepřinesly štěstí a úspěch.

  • 3. 10. 2012 9:14

    Jerry001 (neregistrovaný)

    sam sem prodaval sva byty, jeden z nich zatizeny hypotekou i kupec bral hypo a vse jde jednoduse dojednat s bankou a cekal sem ze s tim bude behani a naopak jednou dojdete overit k notari podpisy a jednou zaskocite na katastr, banky resi uvery sami a krome podpisu vse vyresite po telefonu, takze nevim k cemu sou ti realitni mistri. Pochopim, ze clovek chce usetrit cas a nejakej tu tisicovku neni problem zaplatit, ale aby za prodej 2 mil bytu si brali 90 tisic provizi za tyto 3 jednoduche ukony? :-)))
    Me z toho plyne jedine, lide maji dost penez, kdyz jsou ochotni zaplatit takovouhle castku za to co ji zabere tak den.
    Dokonce sem se setkal i s nazorem, ze preci byt se musi prodat pres realitku sam ze clovek nemuze, coz bude asi ten hlavni duvod, ze lidi mysli ze tech 90 tisic zaplatit musi :-)))

  • 3. 10. 2012 14:02

    v.sp (neregistrovaný)

    Třeba se někdy dozvíme, co se tam vlastně stalo. Reality 21 je velká realitka, na trhu je už hodně dlouho a špatné reference jsem na ně neslyšel. Prostě to není "typický podvodník", co rychle podvede klienty, sbalí prachy a zmizí.

  • 7. 10. 2012 14:58

    ddd (neregistrovaný)

    Myslím že se mýlíte - je to typický podvodník. Advokát Vlasák je přítel ředitele Reality 21 Kouby. Je to advokát s velmi krátkou praxí (IČ získal až koncem roku 2008), a záhy dostal od kámoše tak lukrativní zakázku (advokátní úschovy ve velké realitce). V realitce působil 1 rok - takže to zase není tolik dlouhá doba, aby mohli říci, že měl zkrat. Spíš celý rok z úschov odlupoval peníze pro sebe a vykrýval to novými platbami, až se pyramida zhroutila.... I já jsem poškozený v této kauze. Century 21 jsem si pro prodej nemovitosti vybral i proto, že jsem čekal, že gigant na trhu případně "vykryje", když se něco stane. Ale kašlou na to - nechají své klienty okradené, a raději to v České republice zabalí. Jejich jednání je šokující a nehorázné.

  • 20. 10. 2012 0:12

    mnau (neregistrovaný)

    Mohu Vám říci, že v době kdy se tato kauza odkryla v médiích veřejnosti, jsme po prodeji bytu v Praze čekali na podklady z banky a katastru aby nám mohla být vyplacena kupní cena z advokátní úschovy......no i přesto, že nám prodej zprostředkovávala jiná rk a jiný advokát, byla v nás malá dušička......ne­věřím z této branže snad již opravdu nikomu....no ale kde to jsme....?? Je mi vás moc líto a máte naši plnou podporu a přání aby jste alespoň část peněz dostali zpět....tento pan advokát i vedení rk jsou lehce "na odstřel" ...

  • 19. 5. 2013 9:55

    Dana (neregistrovaný)

    Máte pravdu - Reality 21 je podvodník velmi netypický. Zbalí prachy, okradené klienty hodí přes palubu, ale sami nezmizí a podnikají dál - a tváří se, že jsou čistí jak lilie. To tu ještě vážně nebylo....nový fenomén z kategorie "lumpárny".

  • 3. 10. 2012 21:53

    Miki (neregistrovaný)

    Co na to Century21 ? Udělejte celému řetězci Century21 pořádnou ostudu.
    At jim vezmou licenci.

  • 3. 10. 2012 23:10

    NoMoreMexx (neregistrovaný)

    Stalo sa mi to iste, ale s inou realitkou. Ale u nej to bola bezna prax. Bohuzial som sa to dozvedel az ked bolo pozde. Trestne oznamenie samozrejme nepomohlo. Ale mne pomohol navrh na sudne konanie.

  • 4. 10. 2012 23:35

    Pepíček (neregistrovaný)

    Myslím že majitel Century 21 + majitelé RK ART REAL ESTATE + Volkovova s.r.o + pan právník , měli chytnout za ruce a kápnout božskou.Tohle si myslím že není možné aby stihl jedinej člověk.Páni kriminalisté šel bych se podívat po jejich ukrytém majetku a vůbec bych se nedivil ,kdyby se našel majetek za peníze nás podvedených klientů.

  • 6. 10. 2012 16:26

    oběť (neregistrovaný)

    Naše rodina je též stejným způsobem okradena - prodali jsme dům za 3,5 milionu, abychom si pořídili jinou nemovitost v jiné lokalitě, a teď nemáme nic. My jsme jedni z posledních poškozených tandemu Kouba - Vlasák. I nám pan Kouba při jednání o kritické situaci řekl, že jsou s Vlasákem přátelé a že je zklamán... Ale kupujícího nechal poslat peníze do úschovy Vlasáka den předtím, že s ním ukončil spolupráci. I při ukončení spolupráce mohl ještě účet nechat obstavit. Neudělal nic - peníze nechal ukrást i v době, když už bylo po jejich přátelství. Podali jsme trestní oznámení na Vlasáka i na realitku, a vzali jsme si právníka, bez kterého není možné to řešit. Místo abysme peníze dostali, tak je musíme vydávat. A realitka se usmívá a jede dál, jakoby se nic nestalo. Je to peklo.

  • 10. 10. 2012 8:39

    okradeni (neregistrovaný)

    Proč se nespojíte!!! jsme taky okradeni a pořád křičíme jen my...jsme z toho zoufalí...přece to nemůže realitce a Koubovi všechno projít...jel v tom určitě i on...ty problémy tam byli už dávno a on o tom věděl...už před rokem a půl Vlasák a realitka 21 nevyplatili jedný paní 300 tisíc a v červnu tohoto roku nevyplatili 250 000,- jedněm kientům...ti ovšem byli poslední, kteří ještě viděli aspon zbytek peněz.
    Takže to realitka moooc dobře věděla, co se tam děje a i přesto nechala dál klienty podepisovat smlouvy a NUTILA do úschovy k Vlasákovi. Je nehorázné, když Kouba píše, že to bylo na klientech...chacha­...my jsme chtěli notáře, hodně, ale z realitky nám řekli, že to nejde, že bychom si tim zadělali na problémy a nebylo by to tak rychlé a že za notáře bychom museli o hodně víc zaplatit, kdyžto u nich to máme v ceně ....tak kde je "svobodně zvolit" ????
    Teď si realitka hraje na chudáky....vyh­rožuje všem médiím žalobou, takže všechny média skákají, jak oni pískají...to je prostě nehorázné a hlavně zoufalé.
    Realitka 21 "oblbuje" okradené klienty, že jsou taky ti poškození a že jsou všichni na jedné lodi...chacha­...Kouba asi těžko přišel o střechu nad hlavou...ten si tak akorád na golfu nám všem směje.

  • 17. 11. 2012 21:54

    okradeni (neregistrovaný)

    Už uplynulo pár měsíců a my pořád nemáme peníze, dokonce ani vrácenou provizi. Plánujeme další medializaci. Křičíme a píšeme kam se dá. Jestli máte ještě zájem a sílu bojovat, tak nám prosím napište na mail vsepryc666@sez­nam.cz - můžeme se domluvit na dalším společném postupu při zveřejňování této tragédie.

  • 19. 11. 2012 15:06

    Okradeni 1 (neregistrovaný)

    I u nás nic, realitka z toho zdá se vyvázla a vůbec se neobtěžovala ani vrátit provizi. Před médii hráli, jak komunikují a snaží se pomoct, zřídili "zákaznickou linku" pro řešení jednoho problému, zavolali pouze jednou a pak uz ticho a vůbec nic. Je to naprosto šílené. Už nevěříme ani policii, nic nedělá, jsou to totální pitomci. Nic než bezmoc.
    A média jsou úplatná, těm se též nedá věřit...(snad jen nějaký publicistický pořad - Na vlastní oči) ....Kouba a Hassmann uplácí jak můžou...zničili životy obyčejných lidí a sami se topí v penězích. Strašné!!

  • 18. 5. 2013 23:27

    Pavel (neregistrovaný)

    Jsem jedním z poškozených, a příjde mi, že z té realitky asi vážně nic nedostanem. Jak už to někdo říkal - když by měli zaplatit těch 60M, tak to radši zabalí, resp. nechají firmu zkrachovat. Maximálně by nějaké peníze mohli být z majetku pana Vlasáka, ale to je vize daleké budoucnosti. Stejně je ale jasné, že jde o velký plánovaný podvod a že v tom jsou namočení nejenom Vlasák, ale i Reality 21. Vlasák si přece nemohl myslet, že mu to projde, resp. že ho nechytí - i to, že se sám udá, bylo určitě součástí plánu.

  • 20. 8. 2013 22:31

    Dana (neregistrovaný)

    Jelikož výše uvedené webové stránky nám byly zablokovány na základě stížnosti právníka Reality 21, vytvořili jsme nové - u provozovatele, který se nenechá zastrašit planým nátlakem a vyhrožováním. Můžete tedy skupinu poškozených klientů kontaktovat přes nový web http://kauza-century21.webnode.cz/

  • 10. 10. 2012 8:17

    Marťan (neregistrovaný)

    Neskutečné v tomhle státě....už není možné věřit ani médiím...patříme k okradeným...všechno je podplacené...média jsou úplatná,... realtika se snaží uplatit i média...jeden den se s nima bavíte, odvyprávíte svůj příběh, oni to odkývou, potvrdíme si to, že tomu rozumí a že to dají tak, jak to říkáme a najednou to je zase překroucené!!!! To nikdo neslyší a nevnímá, že realitka a Kouba je ten zloděj, nikdo jiný...Realitka 21 vnucovala klientům úschovu u Vlasáka...a proč asi? Kouba byl velký kamarád Vlasáka....média absolutně nejsou nestranní¨...jeden den to vydají a druhý den to je najednou jinak...no není to divné??? ....je to nechutné v tomhle státě, že se tu podporují zloději a podvodníci a obyčejní poctiví lidé na to jen doplácí!!!!

  • 18. 10. 2012 2:46

    OBEŤ2 (neregistrovaný)

    Velmi mě potěšilo, že jste zveřejnili otevřený dopis poškozených manželů - že se media o toto velké neštěsní zajímají a že kauza zpronevěry nezapadne. Stejné neštěstí jako tyto manžele postihlo i nás. Též jsme přesvědčeni o vině realitní kanceláře. Do diskuse jsem vložila svůj příspěvěk pod přezdívkou OBĚŤ, a ještě píšu podrobněji, pro případ, že byste se této kauze chtěli věnovat i nadále. Náš příběh též můžete zveřejnit jako otevřený dopis, případně jako reakci na již zveřejněné, kdy naše zkušenost potvrzuje lumpárnu ze strany realitky. Posílám historii průběhu naší transakce, tak se omlouvám za obsáhlost. Zajímavá jsou data o platbě, která podle mého názoru usvědčí realitku z toho, že o problému věděla a nic neudělala. Rodina, jejíž příběh jste zveřejnili, byla asi jednou z prvních obětí, naše rodina je jednou z posledních obětí.

    Průběh jednání s realitkou byl takový
    uzavřeli jsme zprostředkova­telskou smlouvu s realitkou, která cca 3/4 roku hledala kupce. Po celou dobu se zdálo vše v pořádku, makléřka vystupovala profesionálně, na dům se bylo podívat dost zájemců, no a v srpnu se našel reálný kupec (tedy okamžik našeho prokletí...)
    když jsme mluvili o právním servisu - až bude kupní smlouva - tak makléřka vždy sdělovala, že mají spolupracujícího advokáta, přes kterého transakce jde, a že je to zcela bezpečné - že advokátní úschova je běžná věc při prodeji nemovitostí, a že vše bude mít pod jednou střechou.... prostě že vše bude perfektní.
    dne 6.8.2012 byla uzavřena SMLOUVA O REZERVACI NEMOVITOSTI - podepslali jsme ji já a manžel jako vlastníci, zájemce o dům jako kupující, a makléřka za realitku. Dle této smlouvy měl kupující zaplatit rezervační poplatek 140.000 na účet realitky do 9.8., což také udělal. Tento poplatek je součástí kupní ceny a je ve výši provize - takže zůstal realitce. Realitka tedy své peníze má.
    dne 13.8.2012 byla uzavřena KUPNÍ SMLOUVA a DOHODA O ÚSCHOVĚ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ A LISTIN. Realitka nám dva dny předtím poslala návrh těchto dokumentů- s tím, že jde o standardní smlouvy, které jsou jejich kanceláří běžně realizovány. V návrzích byl rovnou uveden Mgr. Vlasák. K smlouvám jsme měli drobné připomínky - ale jako neprávníci jsme důvěřovili realitce, že nám připraví kvalitní smlouvy, když jsme za právní servis zaplatili (provizi už měli).
    při podpisu smlouvy ani před ním nám nebyla realitkou nabídnuta žádná jiná možnost řešení peněz v době převodu než Mgr. Vlasák. Navíc Vlasák tam v realitce visel na zdi (jeho jmenovka) spolu s dalšími právníky - jednoznačně to dělalo dojem, že je součástí té realitky (myslím že tam měli PRÁVNÍ ODBOR či PRÁVNÍ ODDĚLENÍ a pod tím jména právníků - pamatujeme si Vlasáka a Peškovou (ta nám ověřovala podpisy). Teď už cedulku pochopitelně sundali.
    před podpisem smlouvy jsem se ještě výslovně zeptala, jestli by nebyla bezpečnější notářská úschova než advokátní. Makléřka řekla, že je to stejné, akorát za notáře bychom museli připlatit a muselo by se to zařizovat, kdežto s Vlasákem je vše připraveno a bez dalších plateb. Ani náznakem nenaznačila, že by s Vlasákem něco nebylo v pořádku, ani nás nenaťukla, abychom si sami vyžádali jiné řešení (předpokládám, že měla pokyn zakázky dávat Vlasákovi - kdybychom však tušili sebemenší problém, tak bychom určitě i za další peníze zvolili jiného advokáta či notáře a prostě bychom na tom trvali.
    tedy jsme podepsali
    kupující zaslal do advokátní úschovy kupní cenu - platba dorazila na účet advokáta Vlasáka 21.8.2012
    dne 22.8 - tedy jeden den poté - realitka s Vlasákem ukončila spolupráci z důvodu porušování povinností při vyplácení úschov
    z této datové posloupnosti považujeme za jisté, že realitka musela dopředu vědět, že jsme budoucí obětí Vlasáka - a nijak tomu nezamezila. Ještě měli možnost kupujícího kontaktovat, aby peníze neposílal a aby se celá transakce stopla -ale neudělali to. Nebo mohli iniciovat předběžné soudní opatření k zablokování účtu v době, kdy peníze na účtu ještě byly. Nedělali nic. Prostě to buď riskli, anebo vědomě nás nechali okrást.
    po obdržení platby do advokátní úschovy vydal Vlasák makléřce kupní smlouvy, ta je odnesla na katastr nemovitostí 23.8. - a všechno bylo v háji
    dne 10.9. nám makléřky asistentka zavolala, že má špatnou zprávu - že Vlasák úschovy nevyplácí, a že tudíž asi nevyplatí ani tu naši, a že realitka na něj 6.9. podala trestní oznámení. Po tomto telefonátu se nám život obrátil naruby.
    pak jsme byli na jednání s ředitelem pobočky Reality 21 Koubou - ten nám řekl, že je mu to líto, že byli s Vlasákem přátelé, že je zkamán co se stalo. Ale že advokát je samostatný subjekt a realitka za jeho práci nemůže ručit. Odpovědnost realitka striktně odmítla nést (myslím tu finanančí. Odpovědnost morální včetně soucitu je nám samozřejmě nanic)

    - a dál už jsme postupovali asi jako ostatní poškození (předpokládám). Běhali jsme po právnících, sháněli různé rady, podali jsme trestní oznámení na Realitku (na Koubu a na makléřku), připojili jsme se k trestnímu oznámení realitky na Vlasáka, byli jsme na centrále Centrury 21 - tam jsme prosili i vyhrožovali - vše marné - sice s námi jednali slušně a soucítili, nicméně o odškodnění nechtějí ani slyšet. Též jsme byli na kriminálce zjistit co se dá, mnoho toho neřekli - že na tom pracují a hledají majetek, který by se Vlasákovi dal zajistit.
    - Nakonec jsme si vzali právního zástupce a uvidíme, co ten zmůže. Budeme se soudit s kupujícím o odstoupení od kupní smlouvy, když peníze jsme nedostali. Máme tedy vidinu soudního sporu na mnoho let, spoustu peněz, které se do toho musejí vložit (samozřejmě tyto peníze nemáme a musíme si je půjčit). I kladný výsledek sporu nás nebude těšit, neboť ten malér se přesune na kupujícího, což je také nevinný a slušný člověk, který nic neprovedl.
    -Samozřejmě přišel i zdravotní kolaps z toho všeho a neschopenka....
    - a realitka? Ta samozřejmě jede s úsměvem dál, dělá jako by se nic nestalo. Ve své nabídce služeb inzerují SPIČKOVÝ PRÁVNÍ SERVIS. Ovšem na jeho konci nemá klient ani nemovitost, ani peníze. A sprosťárna největší - dosud nám za tento zpackaný obchod NEVRÁTILI ANI PROVIZI !!!!!! (s vysvětlením, obchod se uskutečnil, na katastru převod proběhl - takže oni to vidí, že mají na provizi nárok)

    S pozdravem
    jedna zlomená a okradená rodina, která prozatím chce zůstat na radu právního zástupce v anonymitě

  • 23. 10. 2012 6:41

    brk (neregistrovaný)

    Strýc před pár lety prodával byt. Měl s nějakou realitkou uzavřenou exkluzivní smlouvu a před tím, než mělo dojít k prodeji, tak realitka zkrachovala. Kupec byt viděl a jelikož realitka hrála mrtvého brouka a přes ni už nešlo prodat vůbec nic, tak prodej uskutečnili přímo.

    Po čase se ozval konkurzní správce a chtěl svou smluvní pokutu za nedodržení smlouvy.

  • 31. 10. 2012 12:45

    Libor (neregistrovaný)

    http://podvodnefirmy.cz/category/realitni-sluzby/ tady máte celou diskuzi o spoustě realitních společností, se kterými měli lidé špatné zkušenosti. Díky tomu jsem se vyvaroval realitkám a pokouším se prodat byt na vlastní pěst. Hodně štěstí všem!

  • 1. 11. 2012 10:51

    Okradení (neregistrovaný)

    Patříme k okradeným. Neskutečné, jak realitka vystupuje, jako chudáci a jak vše řeší, ale to jsou lži. Nikdo z nich s náma nekomunikuje a jen hrají mrtvé brouky. V žádném kontaktu s náma nejsou a dotazy jim směřované zůstávají bez odpovědi.
    Jen doufáme, že jim to v tomhle prohnilim státě neprojde!!!
    Jsme vyléčeni z jakékoli důvěry v realitky a jejich makléře, všichni to jsou zloději bez jakékoli slušnosti. Berou si peníze za to, že okrádají lidi.

  • 1. 11. 2012 21:56

    barbucha (neregistrovaný)

    S touto realitkou jsem se už setkala, když jsem sháněla bydlení. Líbil se mi od nich jeden domek, ale problém (dneska možná štěstí) byl v tom, že majitelka údajně na peníze spěchala a chtěla zálohu 30000 do dvou týdnů. Když jsem na to namítla, že je momentálně nemám, že mám termímonaný vklad, jehož výpovědní doba je jeden měsíc, tak mě makléř ujistil, že to nevadí, že jí bude stačit, když napíšu na tu čásktu směnku. Bylo mi to dost podezřelý, protože pokud vím, píše se rezervační smlouva nebo smlouva o budoucí kupní smlouvě, ale směnka? Dobře vím, jak je tento papír rizikovej, dá se snadno prodat a člověk cvaká do konce života jak mourovatej. Tak jsem se normálně rozloučila a už jsem se jim neozvala.

  • 1. 11. 2012 22:22

    Xantie (neregistrovaný)

    Zaujal mě váš článek a je mi líto, co se vám stalo. Moji známou potkalo něco podobnýho: ale ne u century21. Ptala se právníka na fakt, jestli může trvat na tom, aby kupující odstoupil od smlouvy, když peníze nedostali a ten jim řekl, že odstupovat vůbec nemusí, protože složil peníze do advokátní úschovny, na které se spolu dohodli. Tím za nemovitost zaplatil, tudíž je z obliga. Jediné, co mohla dělat, bylo podat trestní oznámení a advokáta, co měl na starosti úschovnu :-((

  • 3. 1. 2013 19:48

    pepe (neregistrovaný)

    Nějak nechápu, jak k tomu mohlo dodjí, když i běžná smlouva o prodeji jasně mluví o tom, že se jedná o převod vlastnictví za úplatu a je definováno, kdy je podmínka zaplacení splněna a tudíž obchod proběhnul vpořádku tj. je v kupní smlouvě vložena větička zjednodušeně řečeno něco jako uhrazením kupní ceny se rozumí připsáním na ten a ten účet prodávajícího...... Pokud by toto ve smlouvě měli, tak by byl prodej neplatný a byt by jim byl vrácen. V lepším případě doporučuji ještě doplnit klauzulí, která jasně stanovuje termín zaplacení a co se stane, když zaplac eno nebude - opětovné přepsání nemovitosti na prodejce podpořené exekuční doložkou aby se pak nemuselo čekat na zdlouhavé soudy. A úschova u právníka nebo notáře? Povšech těch letošních kauzách může udělat jen blázen. Jedině do banky. Přece nebudu riskovat že přijdu o statisíce či miliony jen proto, že to v bance stojí pár tisíc měsíčně.

  • 28. 1. 2013 21:52

    gugu (neregistrovaný)

    V bance to taky není ideální. Ten účet musí být vždy na konkrétní osobu - většinou je to na kupujícího. A ten když je třeba v exekuci - např. za nezaplacený telefon (což je dnes kdekdo), tak to exekutor zablokuje a prodávající nedostane své peníze včas, příp. dostane jen část složených peněz. Exekuce je pak právně silnější než dohoda o deponaci ve prospěch prodávajícího. Tohle už se mnohokrát stalo - proto bankovní úschovu realitky moc nepoužívají.
    Prostě neexistuje bezpečný prodej nemovitosti. Vždycky riskuje buď prodávající, nebo kupující.

  • 3. 9. 2013 23:44

    Ex-klient (neregistrovaný)

    "CENTURY 21 roste s úspěchy svých franšízantů". Tak tomu říkám nebetyčná drzost.

    http://sdeleni.idnes.cz/century-21-roste-s-uspechy-svych-fransizantu-f3f-/eko-sdeleni.aspx?c=A130827_165355_eko-sdeleni_ahr

    " Jsme síť realitních kanceláří na bázi franšízových licencí, takže pověst a výkonnost značky stojí a padá s úrovní jednotlivých franšízantů. Jsme tak silní, jak silný je nejslabší článek našeho řetězce."

  • 30. 4. 2015 18:48

    karel 4 (neregistrovaný)

    tyto osoby ůřední ,linčovat veřejně ,odebrat s okamžitou platností ,živnostenský opravnění,a certyfikát ,okamžitě odsodit na 35 let na tvrdo bez možnosti odvolání a podminěného trestu v případě jakéhokoliv situace učinit to co udělali s kadáfím,veřejně!!!!

  • 26. 12. 2016 16:52

    Alsre (neregistrovaný)

    Dnes nevěřte nikomu, a spoléhejte jen sám na sebe. I partner či partnerka vás může podrazit. Vždy nastudovat, co se týče problému a pak sám konat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).