Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Trvalé bydliště vám právo na bydlení nezaručí od nick2007 - Poradíte mi někdo,jak získat úřední adresu? O trvalé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2007 6:25

    nick2007 (neregistrovaný)
    Poradíte mi někdo,jak získat úřední adresu? O trvalé bydliště jsem přišel skončením pracovního poměru (služební byt) už v roce 1996. Asi do roku 2003 jsem bydlel v bytě po zemřelé tetě bez možnosti převedení na trvalý pobyt. V roce 2003 jsem bydlení po sérii stání u soudu prohrál. Musel jsem se ihned vystěhovat. Sehnal jsem si pronájem garsonky za neuvěřitelných 7.500Kč (od ledna 2007 už za 8.000)! V roce 2007 mi byl přiznán plný invalidní důchod. Do té doby jsem používal OP s trvalou adresou toho poslední bydliště. Jenže mi v červenci 2007 platnost OP vypršela. Jiné trvalé bydliště nemám. Bez platné občanky jsem nikdo. Když jsem byl na úřadě tak mi u okénka paní řekla,že si mám sehnat někoho,kdo by mi poskytl adresu trvalého pobytu. Nikoho jsem nenašel a podle mne jen blázen by to v dnešní době udělal. Dozvěděl jsem se o možnosti trvalého pobytu na místním úřadě. Je na to nějaký paragraf nebo nařízení? Už mne jednou vyhodili s tím,že si mám hledat trvalý pobyt u někoho. Mám vůbec na něco nárok? Děkuji.
  • 13. 11. 2007 18:19

    SM (neregistrovaný)
    Pokud nemáte nikde trvalé bydliště, měl byste být přihlášen na městském úřadě, měli by Vám to umožnit. Paragraf nevím, ale na internetu jsem našla tento příspěvek:
    Takže - zde je návod, jak se stát úředně bezdomovcem: Zašel jsem na evidenci obyvatel v místě svého trvalého bydliště a tam jsem se zeptal, že mám ten a ten problém a že bych potřeboval zrušit své trvalé bydliště a jestli to vůbec jde a jak to pak bude s bydlištěm v občanském průkazu. Bylo mi řečeno, že to jde a že v občance pak budu mít jako trvalé bydliště adresu jejich městského úřadu. Aby ale vše mohlo proběhnout, musí se mnou na jejich úřad přijít i majitel domu, u kterého mám trvalé bydliště a zde pak musíme spolu podepsat, že oba dva s tímto krokem souhlasíme. Pak jsem musel ještě asi týden čekat, aby to také schválil příslušný šéf evidence obyvatel. Pak jsem si přišel pro lejstro, na základě něhož jsem si zažádal o novou občanku, kde jsem měl jako trvalé bydliště uvedenou pouze ulici s číslem popisným, kde sídlí úřad a město. Tzn., když se vám někdo koukne do občanky, je tam normální adresa a nikdo nemá ani ponětí, že je to adresa úřadu a že jste vlastně úředně bezdomovec. Takže když se vrátím k tomu o čem se diskutovalo, má zkušenost je taková, že nelze nemít trvalé bydliště. Docílí se akorát toho, že občan má trvalé bydliště v městském úřadě. Pomůže to jen těm, kdo se chtějí z nějakého důvodu ztratit úřadům.
  • 1. 4. 2009 12:06

    anonymní
    Dekuji za radu,

    vratil jsem se po 17 letech z ciziny a urady na mne chteji poplatky za smeti a pojistovna pres pul milionu za zdravotni pojisteni i kdyz jsem se v obou pripadech odhlasil.


    Dik, skvela rada.
    Jan
  • 17. 6. 2009 11:48

    anonymní
    Kdyby jste byl odhlaseny z trvaleho bydliste, smeti ani zdravotni by dnes po vas nechteli. Je mozne krasne existovat bez trvaleho bydliste i OP a prokazovat se jen pasem, dela to stale vice lidi, aby se vyhli placeni 1300 zdravotniho i smeti, i kdyz v CR fyzicky ziji, jsou odhlaseni z duvodem "trvaly pobyt v cizine", ktery nase urady nemaji jak overit.
  • 4. 12. 2011 20:44

    mickey (neregistrovaný)

    No super, tak na tuto adresu si vypujcime u nejakych lichvaru par tisic a pak jim tam prijdou exekutori :-))) at vidi, jake to je, kdyz nevinnemu cloveku je zabaven majetek kvuli cizimu dluznikovi.

  • 10. 1. 2013 1:32

    Kasanka (neregistrovaný)

    Zajímavá diskuze:-) Sama teď řěším to samé: Byt, kde jsem měla trvalé bydliště, se prodává a během měsíce bych si měla zřídit nové. Jsem však nezaměstnaná a nájem ve městě, kde doposud bydlím a kde již nechci setrvat ani minutu, mi nyní též končí!
    Nevím tedy kde budu vegetovat, zda vůbec v ČR, natož abych si někam hlášila tvr. bydliště!! Zdravotní pojištění mi též přijde jako pěkná vydírárna, jelikož nemocnice nesnáším a když už se vyskytnu u lékaře, stejně platím., je to jen způsob, jak lidi držet pod pokličkou a vydírat z nich peníze!
    Proto řeším, zda lze nemít trv. bydliště a jak to vůbec udělat..
    Pochopila jsem tedy, že zajdu na úřad, kde se odhlásím z důvodu trv. povytu v cizině (kam se stejně chystám co nejdřív) a zároveň se odhlásím z pojišťovny? Nebudu tedy platit smetí apod. Ale kam mi bude chodit úřední pošta, když budu oficiálně v cizině? A jak se o ní vůbec dozvím?:-) Nebo by bylo třeba hlásit změnu doručovací adresy každých 14 dní, podle toho kde se zrovna vyskytnu? A co až se budu chtít "vynořit"? Nevzpomenou si, že jsem X let bez zdr. pojištění?:-)
    Co kdybych bydlela v maringotce v lese, nebo v karavanu?:-)
    Vím, že ta diskuze je stará, ale budu ráda za odpověď!!
    Kasanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).