Hlavní navigace

Názor k článku Trvalé bydliště vám právo na bydlení nezaručí od SM - Pokud nemáte nikde trvalé bydliště, měl byste být...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2007 18:19

    SM (neregistrovaný)
    Pokud nemáte nikde trvalé bydliště, měl byste být přihlášen na městském úřadě, měli by Vám to umožnit. Paragraf nevím, ale na internetu jsem našla tento příspěvek:
    Takže - zde je návod, jak se stát úředně bezdomovcem: Zašel jsem na evidenci obyvatel v místě svého trvalého bydliště a tam jsem se zeptal, že mám ten a ten problém a že bych potřeboval zrušit své trvalé bydliště a jestli to vůbec jde a jak to pak bude s bydlištěm v občanském průkazu. Bylo mi řečeno, že to jde a že v občance pak budu mít jako trvalé bydliště adresu jejich městského úřadu. Aby ale vše mohlo proběhnout, musí se mnou na jejich úřad přijít i majitel domu, u kterého mám trvalé bydliště a zde pak musíme spolu podepsat, že oba dva s tímto krokem souhlasíme. Pak jsem musel ještě asi týden čekat, aby to také schválil příslušný šéf evidence obyvatel. Pak jsem si přišel pro lejstro, na základě něhož jsem si zažádal o novou občanku, kde jsem měl jako trvalé bydliště uvedenou pouze ulici s číslem popisným, kde sídlí úřad a město. Tzn., když se vám někdo koukne do občanky, je tam normální adresa a nikdo nemá ani ponětí, že je to adresa úřadu a že jste vlastně úředně bezdomovec. Takže když se vrátím k tomu o čem se diskutovalo, má zkušenost je taková, že nelze nemít trvalé bydliště. Docílí se akorát toho, že občan má trvalé bydliště v městském úřadě. Pomůže to jen těm, kdo se chtějí z nějakého důvodu ztratit úřadům.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).