Hlavní navigace

Názor k článku Trik úvěrových firem: poslední datum splátky je jiné, chyták vás přijde draze od Pavel - U splátkových společností bych si nikdy nic nepůjčil, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 7. 2010 9:52

    Pavel (neregistrovaný)

    U splátkových společností bych si nikdy nic nepůjčil, ale když jsem si přečetl článek, tak mám spíš pocit, že pan Jiří se ani nesnažil jakkoliv přečíst podmínky smlouvy. Jak může být překvapen, že mu přišla karta, když to je ve smlouvě napsané? O poslední platbě taky nic nevěděl, smlouvu četl možná tak na úvodní stránce.
    Lidé musí taky trošku přemýšlet, aby si pak nemuseli stěžovat. Že posílá platby trvalým příkazem v posledním možném termínu dva dny předem, to taky o něčem svědčí. Vždy se může něco přihodit, co když nebude mít třeba peníze na účtu, jak tuhle chybu napraví, když si nenechává žádnou časovou rezervu?
    Splátkové společnosti jsou potom kapitola sama o sobě, že mají nastavené věci v systému tak, aby to bylo legální a aby na tom zároveň co nejvíc vydělaly, to snad nikoho nepřekvapuje. Osobně znám zase jiné příhody třeba se společností, která je na konci článku zmiňovaná jako férová, takže ono to asi bude případ od případu. V každém případě ale by měl každý začít sám u sebe, řešit zpětně problémy je vždy složitější, než jim předcházet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).