Hlavní navigace

Názor k článku Tisíc firem z kupónovky stále funguje. Můžete mít u sebe hodnotné akcie od gabinak - Dobrý den pane Smolíku, asi bych vás poprosila, abyste...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 7. 2021 11:54

    gabinak

    Dobrý den pane Smolíku,

    asi bych vás poprosila, abyste zkrotil slovník. Mě ta služba přijde fajn a transparentní, proto jsem o ní taky napsala - nejde o žádnou placenou spolupráci. Nikoho k ničemu nenutí, když nic nenajdou, nikdo nic neplatí. I ty podmínky odkupu, resp. stanovení té ceny mi přijde férové. Jestli máte čas a chuť, nikdo vám nebrání si tím procesem projít na vlastní pěst. Spousta lidí touto cestou ale jít nechce, protože problematice nerozumí, nemají na to čas, energii, chuť.. a bez této služby by se asi ani nedozvěděli, že nějaké nároky pořád mají.

    Jinak k vašemu dotazu - přímo na webu mají i informaci o tom, že pokud byste si chtěli najít své akcie sami, musíte jít do banky a zaplatit poplatek za nalezení nezařazeného majetkového účtu. Čeká vás nějaké to papírování, dále si musíte založit majetkový účet a převést na něj své akcie, ukáže-li se, že nějaké máte. Pokud je budete chtít zobchodovat, asi se případně stejně budete muset s někým poradit. Pokud ne, good for you :) Případné nároky z dividend apod. si samozřejmě pak už musíte vymáhat sám.

    Asi není překvapující, že detailní know how si nechávají pro sebe. Jim tu cestu taky nikdo nevyšlapal.

    Nikdo nikoho nenutí využít tu službu. Podle mě je ale fajn dát vědět lidem, že můžou mít někde zatoulaný peníz a poměrně snadno k němu najít cestu zpět. To byly moje motivy.

    Přeji vše dobré, Gábina Hájková

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).