Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Tip na osmnáct karet, které vám vrací peníze do kapsy od Astro - ... utratíte za vedení karty a účtu, stačí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 7. 2011 8:30

    Astro (neregistrovaný)

    ... utratíte za vedení karty a účtu, stačí si to jen spočítat, mnohem víc. A to nedej bůh neustále sledovat, abyste splnili podmínky.

    V širším pojetí, člověk který si nedokáže vytvořit vlatní rezervu ve výši alespoň jednoho svého platu, pro toho je kreditní karta zcela nevhodná věc, neb se stane pouze další obětí těchto finančních triků. A pro lidi, co s penězi hospodařit dokáží, je jakékoliv půjčování zbytečné.

  • 22. 7. 2011 11:14

    Matěj (neregistrovaný)

    V článku přece není řeč o půjčování :-) To, že mám kreditní kartu, ještě neznamená, že si nutně půjčuji - nemusím jít do minusu a naopak těžím jenom z výhod popsaných v článku. Ano, poplatky za vedení karty jsou vyšší než u "běžné" debetní karty, ale jak je v textu uvedeno, při běžném používání karty (placení v obchodech) se lze těmto poplatkům snadno vyhnout, takže vedení je zdarma...

  • 22. 7. 2011 15:57

    Jirka (neregistrovaný)

    To se mýlíš !!! Je vidět, že kreditkám nerozumíš a proto ti ani nedoporučím si ji pořizovat. Prodělal bys na ní i kalhoty.
    Já ale kreditku používám daleko raději, než abych si bral úvěr !!! Tam se totiž lidé v podstatě klidně uvazují na mnohaleté splácení i u menších úvěrů. Splátka je sice menší u takového úvěru, ale již za 3 roky zaplatíš za úvěr třetinu půjčené částky navíc !!! A lidé si berou takovéhle úvěry jako o závod a na banality, bez nichž by se obešli ( např. na vánoční dárky, dovolenou a tak ). A pak 3 roky splácejí např. po 1.500,- Kč/měsíc - což je po dobu 3 let jednak nepříjemné a jednak co když dlužník přijde o práci apod.
    A co teprve úvěr na 5 let ? Tam už zaplatíš navíc skoro 70% půjčené částky a ještě se budeš 5 let tahat o každou ušetřenou korunu.
    To u kreditky mohu minimalizovat. Nemám celou částku na nákup v hotovosti, ale spočítám si, kolik mohu v prvních dvou splátkách maximálně úvěrovou jistinu srazit- při 1.splátce ještě v bezúročném období a pak mám dluh i úroky z něho klidně splatitelné třeba jen minimální povinnou splátkou.
    Jinak kreditku na nákupy používám jen do výše, aby mi bene odměny zaplatily poplatek za kartu a tak ji měl vlastně jakoby zadarmo.
    Kreditka je úvěr, ne peněženka (lidé ji berou takto chybně). Musí se s ní umět zacházet. A u nákupu " na úvěr" si dokáži ušetřit kartou oproti klasickému úvěru až desetitisíce. Kdo s ní umí, je pro něho lepší, než úvěr. A nemusí být zadlužen 5 či 10 let jako trouba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).