Hlavní navigace

Názor k článku Také vám ŠkoFIN jednostranně zvýšil splátky? Možná neměl na vybranou od Otaznik - "Ve změně pojišťovny a navýšení pojistného by možná...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2018 9:25

    Otaznik (neregistrovaný)

    "Ve změně pojišťovny a navýšení pojistného by možná nebyl velký problém. Několikatisícové navýšení měsíčně sice není příjemné, ale i takové věci se stávají. "

    Úplně si nejsem jistý, co tím chtěl autor říct. Několikatisícové měsíčně znamená nekolikadeseti­tisícové roční navýšení. Auto za 600 tisíc mám komplet pojištěné do 20.000, povinné ručení na nejvyšší možný limit, havarijní na uvedenou hodnotu. Nedovedu si představit, že bych změnou pojišťovny docílil zdražení roční pojistky řekněme na 50.000. jak článek naznačuje.

    Každopádně diskuze kolem tohoto kroku pojišťovny aspoň povede k tomu, že lidi si budou víc uvědomovat, že ty proklamované pevné náklady mobility prostřednictvím operativního leasingu až tak pevné nejsou a je potřeba podrobně studovat smlouvu a podmínky. Ve státě s vyspělejší ekonomickou kulturou by tato diskuze proběhla už při reklamní kampani na OL. Možná je to další prostor pro měšec - zkusit porovnat rámcové podmínky těchto produktů mezi různými poskytovateli a vynést jejich úskalí na světlo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).