Hlavní navigace

Názor k článku Tajemná účetní položka od Q - No, jistotu a spolehlivost bych zrovna u ČS...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2009 11:30

    Q (neregistrovaný)
    No, jistotu a spolehlivost bych zrovna u ČS neventiloval. Když zajdete do spořky v období po zaslání výpisů a slyšíte, co klientům provedla či neprovedla, nevěříte vlastním slechům.

    »Úžasný termín je „účetní položka vzniklá použitím karty“. Zbytečný, když je hned za ním slovo zdarma. V sazebníku to vypadá pěkně, Česká spořitelna je moc hodná, že platbu kartou nezpoplatňuje, ale to v ČR nedělá nikdo (a nemusí to mít v sazebníku).« A/ Spořitelna buď tímto dává možnost klientům, aby se domnívali, že jiné banky tento poplatek uplatňují, a ČS tento poplatek neuplatňuje. B/ z vlastních zkušeností z minulosti: pokud se v sazebníku ČS objevila položka s nulovým poplatkem, zanedlouho se tam místo nuly objevily jiné číslice - poplatek začal být vybírán.

    Správně účetní položku vysvětlil Jaroslav Mahdalíček, předseda představenstva Vojenské družstevní záložny: »Podle mého názoru je účetní položka, resp. poplatek za ni pouze způsob, jak znepřehlednit sazebník a získat další výnosy, protože z praxe vím, že byly případy, kdy peněžní ústav účtoval jak poplatek za příchozí či odchozí platbu, tak navíc i další poplatek za "účetní položku«. A tak když vám banka např. připíše 0,58 Kč úroku na BÚ a zároveň strhne za účetní položku daleko vyšší částku, je to přesně onen případ získání dalších výnosů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).