Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stavební spoření pro novorozeně od doob - Sliby chyby a tihle Vám slíbí cokoliv, jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2005 7:40

    doob (neregistrovaný)
    Sliby chyby a tihle Vám slíbí cokoliv, jen aby jste tu smlouvu podepsali u nich. Před 3 lety, když jsem vybíral pro svou čerstvě narozenou dceru stavební spoření, mě zaujala nabídka Raiffeisen stavební spořitelny "očištěná" o veškeré poplatky. Loni najednou začali strhávat peníze za úrokové zvýhodnění a za zasílání výpisu z účtu. Nerad bych tu rozebíral zda na to mají nárok (podle mě ne), ale chci jen každého upozornit na chování této stavební spořitelny, která za běhu mění pravidla podle sebe a na veškeré připomínky ke svému jednání pak reagují netečně. Kdo ví jaké "zvhodnění" chystají na tyhle novorozence?
  • 22. 2. 2005 15:24

    Pepa (neregistrovaný)
    Jo, na Raiffeisen je spolehnuti, vidim, ze nejsem sam s podobnou zkusenosti. V podminkach ke smlouve (v novych podminkach uz to samozrejme nenajdete) jednoznacne uvedeno, ze poplatky se mohou zvysovat jen pri podstatnem zvyseni spravnich poplatku a postovneho a Raiffesen zdrazila vedeni uctu za podlednich 6 let z 100 Kc na 390 Kc rocne...
  • 22. 2. 2005 23:32

    Docent (neregistrovaný)
    Naprostý souhlas. Naletěl jsem Raiffeisence ze stejných důvodů - vedení účtu zdarma, zasílání výpisu zdarma. Tudíž jsem se naivně domníval, že zdarma = 0,00 Kč a dal jsem jim přednost před Liškou, která sice měla o 0,5% lepší úrok (při nečerpání úvěru), ale poplatky za vedení zvyšovala jako o závod.

    Nyní platím 90,- Kč za úrokové zvýhodnění (ale prý to není za vedení účtu, to prý mám nadále skutečně zdarma), a 20,- Kč za zaslání výpisu (přičemž výpisy ke 2 smlouvám jsou nacpány do jedné obálky), a to prý je v souladu s ceníkem.

    Takže, nemilá Raiffeisen stavební spořitelno, ještě pár měsíců a je čas udělat ti "pá pá" a víckrát ode mne neuvidíš ani halíř, a můžeš slibovat co chceš - nachytat se už nenechám a podvodníkům, zlodějům a lhářům už své peníze svěřovat nebudu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).