Hlavní navigace

Názor k článku Stavební spoření nebude tak výhodné, státní příspěvek bude menší od TVK - Já hodnotím SS zcela pragmaticky a stejně tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2010 23:54

    TVK (neregistrovaný)

    Já hodnotím SS zcela pragmaticky a stejně tak ho dodnes využívám. Máme pár starých smluv, kde zhodnocení je pořád jakž takž solidní a navíc si neustále zvyšujeme limit pro čerpání úvěru, který bude za 3% p.a..
    Pakliže dojde k tomu, o čem se teď reálně uvažuje, tak to zařízneme, vybereme svoje peníze a doslova směšně levné půjčené peníze vrazíme do baráku, možná jen o rok dva dřív, než jsme plánovali.
    To, jestli bude zrušení státní podpory smrtící ranou, to je čistě věc spořitelen, jak se k tomu postaví. Protože ty si zvykly, že mohly díky státní podpoře nabízet vyšší zhodnocení (sic dlouhodobě vázaných) vkladů než banky a samy do toho moc nemusely vrazit (momentálně 1 –2,2% p.a.), ale na druhou stranu nabízely úvěry +/- na úrovni hypotečních ústavů.
    Snížení státní podpory mohou klidně vykompenzovat zvýšením úroku z vkladů o 1% p.a..a jede se dál úplně stejně jako nyní. A podle mne by to neměl být problém, vždyť i některé mateřské ústavy stavebních spořitelen marketingově těžce propagují termíňáky se zhodnocením přes 3%.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).