Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stavební spoření je zase dražší od Tomáš - To já se tomu všemu můžu jen smát...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2004 18:55

    Tomáš (neregistrovaný)
    To já se tomu všemu můžu jen smát mám raifeissen tarif M kde je vedení účtu po celou dobu trvání smlouvy zdarma, myslím že jsem si líp vybrat nemohl. Ať žije RSTS. Ještě že jsem si založil smlouvu ještě předtím než se to začalo cvakat i u tarifu M.
  • 8. 1. 2004 5:53

    Fredy (neregistrovaný)
    Skutečně zdarma? Tak se dobře podívejte na výpis.
    Pokud máte tarif M-01, tak tam můžete mít strženo 110 Kč.
    Jestli máte ve smlouvě celkem 110,- Kč pak to bude určitě 90,- Kč a 20,- Kč. Těch 90,- Kč za úrokové zvýhodnění (no, není to úplně fér, ale je to prostě tak) a 20,- Kč poplatek za zaslání výpisu z účtu.

    Vedení účtu máte pořád zdarma, ale ty další poplatky kolem to hravě doženou.

    V tomto marasmu mi vychází nejlépe Buřinka. Nejen, že má nejnižší poplatek, ale rychlost vyřízení úvěru se nepočítá na měsíce (HYPO), týdny (ostatní SS), ale na hodiny. Osobní zkušenost.
  • 8. 1. 2004 10:23

    Tomáš (neregistrovaný)
    Díky za reakci mě strhly jen 20,- protože mám smlouvu teprve 2 roky, a jak vím tak poplatek za vedení smlouvy se účtuje až po 5 letechtrvání smlouvy tak je to alespoň v jejich sazebníku. U RSTS je také super její internetoví servis ten žádná stavební spořitelna je fajn když si můžeš během roku kdykoliv cokoliv zjistit, a né čekat na výpis jako u jiných SS. Já si myslím že tarif M než zavedli poplatek za vedení účtu i u něj patřil k nejvyhodnějším natrhu, rodíče mají ČMSS a myslí si jak je to super ale když chceš jen spořit tak nevim co jim přijde na ČMSStak skvělého. Ja vůbec nevím proč má nejvíc lidí ČMSS když podle mého názoru není zrovna nejlepší, já jsem se rozhodoval mezi RSTS a VSSKB a vidím že jsem udělal s RSTS dobře.
  • 8. 1. 2004 11:42

    Xaver (neregistrovaný)
    Mám smlouvu na dceru od června 2001 a je strženo 20,- Kč za zaslání výpisu a 90,- za správu úrokového zvýhodnění. BTW pokud se dobře pamatuji, tak RSTS slibovala úrokové zvýhodnění v případě, že je na účtu min. 50% cílové částky. 50% tam není ani omylem a přesto si poplatek strhli. Nevím jak ostatní, ale já osobně podávám ministerstvu financí podnět k zahájení správního řízení a novou smlouvu rozhodně nebudu zakládat u prasat, která nedokáží držet slovo ani 2 roky.
  • 8. 1. 2004 12:17

    Tomáš (neregistrovaný)
    Zdravim tak ten poplatek za to úrokové zvýhodnění Ti strhly opravněně. Teď jsem se díval na jejich web do sazebníku a je tam následující:Správa finančních prostředků v souvislosti s úrokovým zvýhodněním Þpro smlouvy o SS, u kterých je sjednáno úrokové zvýhodnění po 5 letech spoření, a to od kalendářního roku následujícího po uzavření smlouvy o SS – ročně ------------------------------------------------------------------- Já jsem uzavřel smlouvu v roce 2003 tak mi za něj poplatek za úrokové zvýhodnění nestrhly. ale příští rok mi ho určitě napočítají podle výšše uvedeného a proto si myslím že se stížností asi moc neuspějete, protože Vás odkaží na platný sazebník. Hold nějak ty peníze z těch lídí dostat musí. U mě dělá to úrokové zvýhodnění 1%. Tak počítám že těch 90 Kč za rok to akorát vyžere. Jo a přišel Vám už domů výpis poštou mě zatím nic mám ho zatím jen na internetu v elbosu.
  • 8. 1. 2004 10:31

    Radim (neregistrovaný)
    Jo, taky doporučuji si účet zkontrolovat. Já jsem si na konci roku roku 99 zřídil spoření u VSS KB v tarifu Junior, kde se na všech letácích psalo VEDENÍ ÚČTU ZDARMA. Jednomže tohle vydrželo jenom měsíc!!! Od ledna změnili V TICHOSTI poplatky a naúčtovali to všem. Alespoň u VSS KB totiž vedení účtu zdarma není zakotveno ve smlouvě.
    Krásné na tom bylo, že jsem tehdy byl poradce VSS KB a v říjnu 2000 se objevila v instrukcích pro poradce soutěž: kdo vymyslí nejlepší výmluvu pro klienty, jak jim to vysvětlit. Není to geniální?
    Hodně lidí se tehdy divilo a na můj dotaz na vedení, jak je možné že porušují podmínky za kterých se smlouva uzavřela mi bylo odpovězeno: to je nařízení z Prahy a Ti to nezdůvodňují.
    Je to arogance nejvyššího kalibru a jasný signál spořitelny, jak si klientů váží.
    Nejsem naivní abych si myslel, že to může být úplně zadarmo. Nějaké náklady spojené se správou tam jsou, ale neměly to slibovat a jestli má někdo náklady 510Kč za vyjetí jednoho výpisu ročně a vedení účtu, tak to je trošku moc.
  • 8. 1. 2004 10:41

    LK (neregistrovaný)
    K těm měsícům, co trvá vyřízení žádosti o úvěr, si přidejte k HYPO i RSTS. Zvláště když "bývalý oblastní ředitel" převezme žádost o úvěr, potvrdí, že je vše, jak má být, potvrdí, že je to již na centrále a když se potom asi za tři neděle, co se nic neděje, ptám na centrále, kde to vázne, je mi řečeno, že tam chybí to a to a že to tam mají teprve týden. Nakonec to trvalo asi tři měsíce, plus dalších sedm na katastru.
    Bomba byla, když mi úvěr vyplatili a den předtím, než jsem odlétal na dovolenou (v listopadu), jsem dostal do schránky dopis, že jsem nesplnil všechny podmínky a ať to urychleně koukám doplnit. Ještě než jsem jel na letiště, tak jsem tam volal, protože jsem měl docela strach, jelikož oni dle smlouvy klasicky mohou všechno a já (klient) nic. Nakonec se ukázalo, že tam mají bordel a zapomněli to správně založit. Ale že by se třeba byť jen omluvili, to ani náhodou. Od RSTS ruce pryč!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).