Hlavní navigace

Názor k článku Stavební spoření je i pro seniory. Znají ho a je bezpečné od miki - Negativní asi je, ale co na něm není...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2016 7:42

    miki (neregistrovaný)

    Negativní asi je, ale co na něm není pravda?
    Někde se poplatek za vedení účtu platí ročně, někde měsíčně, v součtu je to skoro jedno. Měsíční je asi lepší, protože ten roční Vám strhnou už 1.1. abyste měl co nejnižší úroky.

    Bez vstupního poplatku? Kde?
    Možná děti, možná mládež. Včera jsem si podmínky SS procházel a nenašel jsem žádnou. Naopak spoustu kulišáren s úročením.

    A změnit pravidla u čehokoliv kdykoliv mi samozřejmě může kdokoliv. Nicméně u normálních smluv (mobil, elektřina, teplo, úvěr....) je to postavené zákonem tak, že pokud se změnou nesouhlasím, mohu smlouvu bez sankcí ukončit. U stavebního spoření to ale neplatí.
    Ukončením přijdete o státní podporu (i doposud vyplacenou) a ještě zaplatíte stavební spořitelně sankční poplatek. V tom je ten problém.

    Takže když někdo popisuje super výhody, měl by být korektní a uvést i poplatky a další "specifika". A že jsou změny zákona navežené, že se poplatky mění a přidávají, to je realita posledních let.

    Milerád si nechám doporučit tu Vaši spořitelnu bez vstupního poplatku, kde jediné co je je roční poplatek za vedení. Která to prosím je?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).