Hlavní navigace

Názor k článku Stát každoročně ochudí důchodce o miliardu od anonym - Justice je nejslabší článek naší demokracie. Jsem již...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2020 9:54

    bez přezdívky

    Justice je nejslabší článek naší demokracie. Jsem již 12 let účastníkem řízení o náhradu škody. Případ, by logicky myslící člověk musel rozhodnout za 5 minut. Logického myšlení je u soudu jako šafránu.
    Neznalost malé násobilky, či převodu měrných jednotek u soudců není vzácností od OS až po ÚS. Existují samozřejmě i soudci moudří ale dle naší zkušenosti jsou v menšině. V celé justici chybí selský rozum a je zde tendence mnoha slovy neříci nic. Naprosto rozdílná rozhodnutí v identicky stejných záležitostech jsou běžná. Soudy rozhodují mocensky a ne na základě argumentace. Paradoxně před soudy má pravdu ten kdo dovede víc lhát. Toto samozřejmě vyhovuje i advokátům, kteří jsou placeni za úkon. Náklady řízení tak často mnohonásobně převýší částku vymáhané škody. Neumím si představit, že by např. servisní mechanik opravoval jednoduchou závadu na pračce 12 let a přestože ji neopravil, či opravil nekvalitně, žádal by za opravu částku několika násobně převyšující cenu nové pračky. Bez důkladné reformy současné justice nelze dosáhnout stavu odpovídajícímu právnímu státu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).